Soba za dečake

Soba za dečake
Dečije sobe su ona mesta gde deca vole da provode najviše svog slobodnog vremena. Zato je važno da taj prostor bude maksimalno opremljen i da odiše prijatnošću i komforom.  Često su sobe za devojčice nežne, u neutralnim bojama, odušu nekom gracioznošću i elegancijom. Sve je na svom mestu i uredno. 


Soba za dečake


Sobe za dečake pružaju mnoštvo mogućnosti, jer mašta mališana nema granice. U slučaju ove sobe nećete pogrešiti ako se odlučite za temu superheroja, omiljenog fudbalskog kluba ili bilo čega drugog što je ikada privuklo pažnju vašeg dečaka.


Sobe za dečake inspirisane su avanturom


Sobe za dečake su nekako nestašne i inspirisane su avanturom. One su često pretvorene u svemirske brodove, vojne kampove, igraonice, sportske terene. Trendovi se menjaju, što se takođe odražava na enterijer sobe. Ali, postoje neke stvari koje nikada ne izlaze iz mode. Tu se pre svega misli na plavu boju, koja uglavnom dominira u sobama za dečake. Crvena i bela boja su takođe kombinacija koja je dobar potez u dekoraciji u sobama za dečake.


Detalji superheroja


Krevetići su uglavnom na sprat, što ima dvostruku simboliku. Kada su manji njima je to tvrđava sa koje posmatraju svoje carstvo igračaka. Zavese i tepisi su uglavnom sa detaljima superheroja. Betmen, Spajdermen, Nindža kornjače samo su neki od junaka koje vole vaši mališini i kojima bi se obradovali ako bi ih videli na zavesi ili tepihu. 


Soba za dečake


Napravite mu prostor za učenje


Ukoliko imate školarca, napravite mu prostor za učenje – zidovi okrečeni u nežno plavu boju, drveno obojena stolica, police za knjige, ormarić, lampa na stolu. Sasvim jednostavno a opet originalno.  Možete oblepiti veliki zid mapom sveta, te će se soba dobiti i edukativni karakter. 


Soba za dečake


Soba kao stadion


Opšte je poznato da dečaci vole sport, pa možete da stvorite privid stadiona ili sportske svlačionice tako što ćete pod obojiti u pruge, a ubacite i po neku sliku brojeva koju možete postaviti iznad kreveta. 


Među popularnim detaljima nalaze se i tapete koje se sve više koriste u uređivanju soba za dečake, ali tapete svoje mesto imaju i u sobama za devojčice. O tapetama, načinu na koji se koriste i vrstama možete pogledati ovde. 


Soba za dečake


I najjednostavnija soba u kojoj se igra lako može postati tamna pećina, dvorac, stadion, potrebno je samo da upotrebite malo mašte.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: