Ogledalo u dnevnom boravku

Ogledalo u dnevnom boravku
Istorija nam pokazuje da je svaka elitna kuća imala velika ogledala u dnevnim sobama. Bio je to odraz statusa u društvu. Ogledala su bila velika, teška, i pokrivala su čitav zid. Velikani su voleli da se ogledaju kada prolaze i sujetno se dive svom izgledu. Ogledalo je element koji se susreće u svakoj malo poznatijoj bajci. Dnevne sobe su zato više bile saloni i prijemna mesta, nego prostorija gde se odmaralo i uživalo. Iako je to vremenom zamrlo i nestalo, ne znači da je nestalo u potpunosti. 

Ogledalo u dnevnom boravku


Iznad kamina ili manje police


Ogledalo u dnevnom boravku nema više taj prizvuk kao nekada, ali jeste element koji upotpunjuje izgled dnevne sobe. Umesto velikih bakarnih ili pozlaćenih ogledala, danas su to više ovalna ogledala koja se postavljaju iznad kamina ili neke manje police. Sa okvirom ili bez.  

dnevni boravak

Ogledalo možete postaviti i u nekom uglu gde je lampa ili ormar, ali nikako blizu prozora, kako ne bi došlo do ostalnog odbijanja svetlosti. 


Ormari sa ogledalom


Danas se ormari prave tako da im jedna vrata zapravo budu ogledalo, ali je to uglavnom predviđeno za spavaće sobe. To ne znači da ih ne možete imati i u dnevnom boravku. 


Iznad radnog stola


Ukoliko imate i radni sto u dnevnoj sobi, onda je najbolje da ogledalo postavite na zidu iznad radnog stola. 

ogledalo


Od ovalnih do drvenih ogledala za dnevni boravak


Ovalna, pravougaona, sa zlatnim, srebrnim, bakarnim okvirima, plastična ili drvena, izbor ogledala za dnevni boravak je veliki, a za koji ćete se vi odlučiti zavisiće od vašeg stila i ostatka enterijera. Preporučuje da u minimalističkim dnevnim sobama birate pravougaone sa metalnim okvirima, dok će se drveni okviri najbolje uklopiti u retro sobu ili rustični dizajn. Dimenzije prilagodite velićini sobe. Za male boravke birajte skladna ogledala, srednjih ili malih dimenzija koji neće zauzimati puno prostora, a koji će opet delvoati otmeno. 

Ogledalo u dnevnom boravku


Ogledalo u dnevnoj sobi pružiće jedan sofisticiran izgled, luksuzan izgled i dozu elegancije. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: