Kuhinje od punog drveta

Kuhinje od punog drveta
Drvo je nekada bio jedini materijal koji se koristio za izradu nameštaja. Punoća, čvrstina  i dugotrajnost kao njegove glavne osobine učinile su ga brojem jedan u ovom polju. Pravile su se fotelje, stolice, stolovi, ramovi za krevet. Pored pojedinačnih elemenata i komada nameštaja pravile su se kompletne prostorije od drveta. Od zidova do podnih površina. Na ovaj način unosio se duh prirode u dom, a slobodno možemo reći da je to ostalo i do dana današnjeg.  Tako se i danas mogu naći kuhinje od punog drveta.  Ta punoća daje neki poseban prizvuk vašoj kuhinji i dodatno je čini toplom.  

Kuhinje od punog drveta


Ploče od punog drveta


Ono što je prednost kuhinja od punog drveta jeste što ne morate koristiti ovaj materija za sve njene delove. Tako vam ivice mogu biti od punod drveta dok se korpusi mogu praviti od furnirane iverice ili iverala. Puno drvo u kombinaciji sa šperpločom su odlična kombinacija za izradu ivica vaših kuhinjskih elemenata. 

kuhinje


Bukva, hrast, mahagonija


Kada je reč o vrsti drveta koja se koristi za izradu tu se pre svega misli na bukvu, hrast, orah, trešnju i mahagoniju. Svaka od ovih vrsta drveta ima posebnu čar i neobičnost. Kuhinje od punog drveta uklapaju se sa ostalim prostorijama bez obzira da li imate kuću, stan, stan na više nivoa ili pak izdajete apartmane. 

drvo u kuhinji


Kuhinje po meri od punog drveta


U poslednjih nekoliko godina kuhinje po meri postaje su prava atrakcija jer se prave po meri mušterija. To daje prostora za lakše uklapanje elemenata u prostor. Uz estetski oblikovanu kuhinju i pravi dizajn donećete svoj pečat svom domu. 

puno drvo


Kompletno opremljena kuhinja


Naravno, ne zaboravite da kuhinja pre svega mora biti funkcionalna i praktična. A to ćete postići lepo obikovni policama, radnom površinom pravljenom od punog drveta.

Dodajte tome i uređaje bez koje nijedna kuhinja ne može da postoji i dobili ste savršeni kutak u kome vredi početi svaki dan, sa najdražima. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: