Sobe za devojčice

Sobe za devojčice
Od kada je sveta i veka, roze boja se vezivala za devojčice, a plava za dečake. Plave čarapice, roze haljina, a ova podela prenela se i na uređenje dečijih soba. Tako se mame uvek odluče za plavu boju kada uređuju sobu za dečake, dok roze boja dominira u sobama za devojčice. 


Roze soba za devojčice


Soba za devojčice u roze nijansama vam je klasik sa kojim nikada nećete pogrešiti. Ne mora uvek to biti glavna i jedna boja, ali je prisutna kroz neke detalje. Roze boja i lila se uglavnom mešaju sa belom ili zelenom bojom. Najčešći vid kombinacije jesu beli zidovi, dok su ostali detalji u ovim nijanama. 


Sobe za devojčice


Tapete za sobe za devojčice


Neizostavni deo svake dečije sobe jesu tapete ili stikeri. Danas je to u svetu dizajna jako popularno. Njihova popularnost u ogleda se u tome što je izbor veliki, tako da ćete njihovim postavljem dobiti unikatnu i jedinstvenu sobu.  Među omiljenim tapetama nalaze se one koje oslikavaju omiljenog junaka crtanog filma. Možete i sami nacrtati nešto na zidu, to će sobu posebno učiniti ličnom i drugačijom. 


Sobe za devojčice


Ne prenatrpavajte sobu


Ne treba učiniti sobu ostavom koja ima glomazni nameštaj i hiljadu kutija i ormara. To treba da bude soba u kojoj će se vaša devojčica osetiti prijatno. Radni sto, krevet, ormar to je ono što im je potrebno. Poznato je da je srce jedan od glavnih motiva u većini soba za devojčice, koji se mogu uočiti kroz tapete ili neki detalj na lampi, ormaru ili pak tepihu. 


Sobe za devojčice


Tepih u jednoj ili dve boje


Neha tepih bude jedinstven, ali da se uklapa sa ostatkom enterijera.  To mogu biti jedna ili dve boje. Šareni dezeni jedino dolaze u obzir ako je ostatak prostorije uređen minimalistički, u klasičnom stilu. 


Neutralni stil možete razbiti velikim igračkama ili glomaznim šarenim mekanim jastucima koji se mogu koristiti i kao taburence. 


Prostor za igračke


Uređenje prilagođavate naravno i uzrastu svog deteta. Za predškolski uzrast trebalo bi ostaviti prostora i za igračke. Napravite im prostor za njihove lutke i garderobu. Mali stočić i stoličica gde će one primate na čaj svoje drugarice.  


Sobe za devojčice


Napravite prostora za police


Za školarce napravite neku policu za knjige i druge školske predmete.  Radni sto sa lampom je obavezan. Police iznad stola gde će ostaviti svoj stalak za olovke, omiljenu olovku, naočare za sunce i ostale detalje koje svaka devojčica ima. 


Sobe za devojčice


Ono što je najvažnije jeste da soba bude ispunjena toplinom, bojama koje će izazvati pozitivna osećanja. Uredite sobu za devojčice tako da on izgleda baš kao dvorac iz njihove omiljene bajke.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: