Ideje za moderne dnevne sobe

Ideje za moderne dnevne sobe
Dnevne sobe su oduvek predstavljale mesto okupljanja. U prošlosti su to bili veliki saloni gde se aristoraktija sastajala i družila, da bi vremenom dobili oblik koji danas imaju. Danas su to prostrane prostorije u kojima se opuštate posle napornog radnog dana sa vama dragim osobama uz neku dobru seriju ili film. Zato se i savetuje da one uvek budu uređene tako da odišu nekom toplinom i osećajem udobnosti. 


Kako se stilovi i trendovi menjaju iz sezone u sezonu, odlučili smo da vam predstavimo nekoliko zanimljivljih ideja za moderne dnevne sobe.


Jednostavne boje u kominaciji sa pastelnim tonovima


I u ovoj godini biće popularno uređivanje dnevnog boravka u jednostavnim bojama kombinovanim sa pastelnim tonovima. Ali, ako želite da vaša dnevna soba bude u trendu preporučuju se ugaone garniture u jarkim bojama, koje su presvučene u pliš. Ovaj materijal postaje sve popularniji u svetu dizajna.  


Mali stolovi su u modi


Drugi trend ove godine su mali stolovi, tek toliko da se stave dve šoljice ili mala činija keksića. Na ovaj način štedite prostor, pri čemu dnevni boravka deluje prostranije. 


Ideje za moderne dnevne sobe


Zamenite fotelje drvenim stolicama

Još jedan način da učinite vašu dnevnu sobu modernom jeste da fotelje zamenite drvenim stolicima, ali tako da im dodate mekane jastučiće. Možete i ubaciti i tabure.


Moderne dnevne sobe

 

Kontrast boje za moderni dnevni boravak


Ove godine dominira kontrast, tako da nećete pogrešiti ukoliko vam je ugaoan recimo ljubičasta, a tepih ili tabure u zelenoj boji.  Pravilo važi i za druge detalje. Igrajte se sa detaljima. Izaberite glomazne jastuke u drečavim, jarkim bojama. Time ćete udahnuti život i prostorija će delovati živopisnije. 


Kućne biblioteke su i dalje poželjne


Kućne biblioteke još uvek nisu otišle u zaborav, tako su i dalje popularne i preporučuju se za dnevni boravak. Prošle godine je zelena boja dobila na popularnosti, pa je i ove godine u modi. 


Ideje za moderne sobe


Dekorativni kamen, tapete i sobne biljke


Još jedan način da učinite vaš boravak modernim jeste da ga upotpunite sobnim zelenim biljkama. Dekorativni kamen je još jedan detalj koji se ove godine izdvojio kao preporuka stručnjaka. Efikasnost ćete postići i ukoliko se odlučite da zid ukrasite velikim fotografijama, slikama ili tapetama. 


Dnevni boravak


Do moderne dnevne sobe uz sitne promene


Često se ustručavamo i bojimo se promena. Ponekad iz navike, a nekada iz straha da moramo odvojiti mnogo novca da bi postigli ono što želimo, a zapravo nije tako. Ne morate da menjate ceo boravak, poenta se krije u tim mali, naizgled ne bitnim detaljima koji upotpunjuju prostoriju. Bilo da je reči o promeni jastuka, tepiha, zavesa, male lampe u uglu sobe, fotelje ili ugaone garniture. Dovoljno je da učinite i jednu izmenu, pa da vaš dnevni boravak poprimi novo « odelo ». 


Poigrajte se sa tim detaljima. Uz malo kreativnosti možete učiniti vaš dnevni boravak modernim i u trendu. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: