Velike dnevne sobe

Velike dnevne sobe
Da li ste primetili da su dnevne sobe uglavnom najveće prostorije u domu? Kao da postoji neko nepisano pravilo među projektantima da bi dnevni boravci trebalo da budu najprostraniji. Jedan od razloga jeste što su dnevne sobe namenjene za okupljanje i druženje te je neophodno da postoji dovoljno prostora za sve. 

dnevna soba


I pored očiglednih prednosti, velike dnevne sobe je teško urediti. To ne znači da je nemoguće, ali da zahteva vreme. Ono što im ide u prilog jeste ta prostranost, pa je više mogućnosti za kombinovanjem. 


Pravilo broj jedan


Birajte glomazni nameštaj. Velike garniture, fotelje, u suprotnom se može izgubiti u prostoru. Gledajte da raspored bude funkcionalan, a ne bez nekog reda, kako biste se vi i vaši gosti osećali prijatno. 


Svetlije boje


Često nam velike prostorije deluju hladno. Da biste to promenili, birajte svetlije boje, dekorativne tehnike kojim ćete učiniti vašu dnevnu sobu udobnom i prijatnom. Neka vam zidovi budu jednobojni. 

svetla soba


Umetničke slike


Postavite umetničku sliku na zid. Slika će upotpuniti dnevnu sobu i uneti toplinu. Vodite računa o tome da slika bude u skladu sa ostatkom dekora sobe. 

dnevni boravak


Šareni tepisi


Kada je reč o podnim prostirkama, birajte šarene tepihe, jer oni na najbolji način razdvajaju prostor. Plus će privući pažnju, jer se nalazi u centralnom delu prostoriju. 

tepisi u dnevnoj sobi


Rasveta


Kada je reč o rasveti u velikim sobama, onda su lusteri pravo rešenje. Veliki, viseći osvetliće ravnopravno celu prostoriju, zato je i važno da se nalaze na sredi dnevne sobe. Možete ubaciti i po koju lampu u uglovima kojim ćete dodatno osvetliti prostoriju. 

rasveta u sobi


Dodaci


Upotpunite svoju dnevnu sobu detaljima poput taburea ili velikih, glomaznih jastuka. Učiniće vašu sobu zanimljivom i privlačnom. Jastuci su uvek dobro rešenje. Mekani, veliki u različitim bojama dodatno će učiniti sobu toplom. 

dnevna soba


Velike dnevne sobe možda jesu teške za uređenje, ali vam pružaju mnoštvo mogućnosti za kombinovanje i dekoraciju. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: