Dnevni boravak koji je uvek u modi

Dnevni boravak koji je uvek u modi
Promene su uvek dobro došle. To ne mora nužno biti celokupna promena, dovoljno je da promenite lampu u sobi ili zavese pa da vaš enterijer dobije drugačiju notu. Ako se spremate na neku promenu, ali se plašite da ne omašite ovogodišnji trend u dizajnu, ne brinite, postoje neke boje i stilovi koji nikada ne izlaze iz mode.  


Dnevni borak je prema rečima nekih dizajnera, najvažnija prostorija u jednom stanu ili kući.  Razlog tome jeste što je sabirni centar svih ukućana. Mesto gde provodimo najveći deo našeg slobodnog vremena.  Zato je potrebno da ova prostorija uvek odiše nekom vedrinom i osećajem topline. 

Kako ne biste izgubili taj ugodan osećaj i atmosferu, donosimo vam nekoliko ideja za uređenje kojim će vaša dnevna soba uvek biti u modi. 


Beli dnevni boravak uvek u modi


Bela boja (mnogi je ne smatraju bojom) uvek je u modi. To je nijansa koja otvara prostoriju, unosi svetlosti i pruža prostoriji neki umirujući ton. S obzirom na to da postoji nekoliko različitih tonova bele boje, od ledeno hladnih do toplih,  vaša dnevna soba će biti kao iz bajke. Ono što je svakako izdvaja od ostalih jeste da osobina da je možete mešati sa drugim bojama, a  da to opet bude sa stilom i ukusom. 


Dnevni boravak koji je uvek u modi


Kako ne bi sve delovalo sterilno i monotono, možete je tako prošarati nekim detaljima poput jastuka ili lampica u ulgu. Vodite računa da u tome ne preterate. Poenta je da zadržite mirnoću, te se ne preporučuje da mešate po nekoliko boja. Dnevni boravak u beloj kombinacijacij je uvek dobra ideja i uvek u modi. 


Crno – bela kombinacija nema rok trajanja 


A gde je bela boja, tu je i crna, zar ne? Crno – bela kombinacija večiti klasik, ne poznaje vremenske granice ni modne sezone. Savetuje se da detalji budu crni, a da bela ipak ostane pozadina, kako bi prostor ostao dovoljno prostran. 


Mint je uvek u modi


Mint boja, mešavina zelene i plave, dobija sve više na popularnosti u  svetu enterijera. Zato se i ona preporučuje kao boja sa kojom nikada nećete pogrešiti. Nežna je, opuštajuća, deluje umirujuće pa se često koristi prilikom uređivanja dnevnog boravka. Možete je kombinovati sa žutom ili sivom, pružajući neki neočekivani pomalo smeli izgled, odnosno šmek.

  

Retro stil se vratio na scenu


Retro stil vratio se na scenu, tako da nećete pogrešiti i ukoliko ga prenesete na svoj dnevni boravak. Retro dnevni boravci nikada nisu van mode.  Kada već pominjemo retro stil valja pomenuti i foteljice koji mnogi nazivaju “antičkiim”. U pitanju su komadi nameštaja koji će uvek imati mesto u dnevnoj sobi. 


Retro dnevni boravak

Galerija zid za toplinu 


Među klasike kada je reč o dnevnim boravcima jesu i oni koji imaju takozvane galerija zidove. Tu pre svega mislimo na zidove ispunjene slikama i fotografijama koji dom čine prijemčivim na oko. Daju osećaj topline, što bi i svaki dnevni boravak trebalo da pruži. 


Moderni dnevni boravak


Trendovi se menjaju iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, ali postoje upravo gore pomenute kombinacije za koje ako se odlučite nikada nećete pogrešiti i sa kojim će vaš dnevni boravak uvek biti u modi. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: