Beli dnevni boravci

Beli dnevni boravci
Psihologija nalaže da boje utiču na naš život i da ih različito percipiramo i reagujemo. Boje su ono što prvo primetimo kada uđemo u neku prostoriju što znači da su delom zaslužne za to da li ćemo ostati u prostoriji ili je napustiti. Da li ćemo se osećati prijatno ili ne?


Upoznajte boje


I pre nego što se odlučimo da njima ulepšamo i upotpunimo prostor važno je i da se sa njima upoznamo. Svi znamo podelu na osnvone i izvedene boje koje se dobijaju mešanjem prve. A postoji i tercijarna grupa koja se dobija međusobnim mešanjem prve dve grupe. Pored ove podele imamo dve izdvojene boje: belu i crnu. Prema rečima mnogih umetnika to nisu boje, već nijanse, ali je do dana današnjeg ostalo da su to boje sa kojima nikada nećete pogrešiti bilo da je reč o uređenju enterijera ili pak odevne kombinacije. 

beli dnevni boravak


Bela boja – boja elegancije


Bela boja se uvek vezuje za eleganciju, čistoću, neku nevinost, netaknutost. Dominira u minimalističkom stilu poznatom kao skandinavski stil. Oduvek se vezivala za aristokratiju i neku uzvišenost. Ono što je, naravno njena najveća prednost jeste mogućnost da se kombinuje sa ostalim bojama, stvarajući predivne kombinacije. 

bela dnevna soba


Beli dnevni boravci


Beli dnevni boravci odišu elegancijom i luksuzom. Bela garnitura, srebni luster, nežne svilene zavese, bela fotelja predstavljaju simbol sofisticiranosti i čistog ukusa. Naravno, to ne znači da ne možete ili pak ne smete da meštate i ubacujete druge boje. Jedan od načina da zadržite tu belinu jeste ako ubacite neke druge nežnije nijanse poput mint zelene ili pak oker. belinu možete razbiti detaljima. Šarenim jastucima ili zanimljivim zavesama, ali da opet pazite da ne dobijete vašar od sobe. 

bela soba


Crno-bela kombinacija


Jedno od rešenja jeste kombinacija crno-bele kojom dobijate sobu u stilu koji će uvek ostati broj jedan i sa kojim se zna da se ne može pogrešiti. 

dnevni boravak


Setite se da dnevni boravak treba da bude mesto gde se opuštate sa svojim najdražim osobama, što znači da treba da uređenjem stvorite prijatno mesto, a ne uštogeni prostor. E tu, stupaju na scenu svi ti detalji od lampe do biljke u uglu, luster i fotelja. Sa njima ćete razbiti belinu ali uneti toplinu i živost. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: