Top 3 ideje za uređenje kuhinje

Kuhinje i trpezarije
Dnevni boravak predstavlja centar porodičnih dešavanja, spavaće sobe su izvor ličnog prostora i mira, dok, za mnoge, kuhinja predstavlja deo doma u kojem se nađe posao za svakog člana porodice. Bez obzira da li ste navikli da samo majka kuva, uvek su tu deca da probaju filove, pomognu pri rasklanjanju sudova i otac da ode u nabavku. S obzirom da je to prostorija u kojoj je u jednom momentu jedna osoba, a već u drugom cela porodica, neophodno je da bude dobro organizovana. 


Francuska kuhinja


Francuska kuhinja predstavlja oličenje elegancije, vanvremenskog stila i prefinjenosti. One su okarakterisane motivom zdravog seoskog, mirnog života, stoga je rustika vodeća ideja uređenja kuhinje. S obzirom da se radi o nežnim, prirodnim tonovima, bela, žuta, boja peska, lavande, mente i pastelne boje su omniprezentne. Kitnjaste ručke, viseća rasveta, zastakljene vitrine, pokretna postolja, samo su od nekih glavnih predstavnika francuske kuhinje. Kuhinjska ostrva su sjajan način da omogućite dodatan prostor za rad i laku prolaznost kroz kuhinju. Mermerna ploča na ostrvu će uneti dodatan osećaj rustičnog šarma. Viseće police predstavljaju simbol francuske kuhinje koje vam pružaju mogućnost za lako i jednostavno odlaganje posuđa, a i potpunjuju francuski izgled. Drveni elementi, porcelansko posuđe i drugi antikviteti su nezaobilazni elementi, kao i sveže cveće za dodatan utisak provincije. 


Minimalistička kuhinja


Minimalistička kuhinja je idealna za kuhinje manje kvadrature, ali je pogodna za svakog ljubitelja modernizma. One predstavljaju idealan sklop korisnog i savremenog. Ovaj stil je vođen praktičnim, stoga se u ovakvoj kuhinji neće naći više posuđa, dekoracije ili aparata nego što je potrebno. Savremeni kuhinjski elementi koji olakšavaju i skraćuju posao u kuhinji nezaobilazan su element minimalističke kuhinje. U ovom stilu zastupljena je bela boja sa crnim radnim površinama. Ovaj kontrast je umereno doziran, stoga izgled odaje utisak jednostavnosti i perfekcije. Veliki frižider, metalno posuđe, aspirator iznad šporeta i skrivene fioke neizostavni su momenat u minimalizmu. Sav pribor i posuđe raspoređeni su na najefikasniji način kako bi vam se rad u kuhinji što više olakšao. Ukoliko vam ovaj stil uređenja deluje previše hladno i konzervativno, uvek možete da ubacite nekoliko detalja na svoju ruku. Ipak je najbitnije da se kuhinja vama dopada.


Retro kuhinja


Iako retro dolazi iz davno minulog vremena, njegov uticaj je i dalje zastupljen kako u modi, tako i u enterijeru i eskertijeru. Mnogi žude za unosom topline, dobrodošlice i udobnosti u svoj dom, stoga se ni izgled kuhinje ne zapostavlja. U Retro kuhinji se uvek može naći kombinacija materijala, poput drvenih stolova sa zaobljenim ivicama i plastičnim stolicama, limenkama za odlaganje escajga i slično. Stari radio, svežanj cveća i karirane krpe samo su od nekih detalja retro stila. Crno-bele pločice, ukrasni tanjiri na zidu, stare vage i izložene šarene vangle samo će upotpuniti osećaj. Iako ovaj stil zagovara jednostavnija vremena, lako se uklapa i sa savremenom tehnologijom. Samo je potrebno sopstvenim nahođenjem dodati „otkačeni“ izgled 60-ih.


Za koji god stil uređenja kuhinje da se odlučite najbitnije je da ona bude estetsko, funkcionalno i finansijsko rešenje vaših zamisli. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: