Dekorišite trpezarsijski sto

trpearijski sto
Kao što je dnevna soba mesto gde želimo da se opustimo, tako je trpezarijski sto tačka u domu oko koje se svi članovi okupljaju i odakle započinju svoj dan.  Trpezarijski sto koristimo svakodnevno  da prosto zaboravimo na njega, jer smo naviknuti da je uvek tu. Kao i svaki drugi komad nameštaja i trpezarijski sto treba dekorisati, ulepšavati detaljima kojima će uvek privući pažnju. 

trpezarija

Dekoracija trpezarijskog stola zavisiće od nekoliko faktora. Tu se pre svega misli na dimenziju stola ali oblik, shodno tome će se birati i stolnjak. Okrugli stolovi su sve popularniji, ali i četvrtasti nisu izašli iz mode. Zavisi i od dimenzije prostorije i koliko imamo prostora na raspolaganju. 


Stolnjak


Da biste učinili vaš sto kao iz časopisa potrebno je samo malo mašte i kreativnosti. Prvi korak jeste odabir stolnjaka. Pored funkcionalne uloge da zaštiti sto dobija i estetsku konotaciju. Čini vaš sto lepšim i privlačnijim. Izbor tkanina je veliki od lana i svile do pamuka i čipke. Od jednobojnih do šarenih sa različitim motivima. 

dekoracija stola


Tanjir je ukras stola


Potom sledi izbor tanjira koji spade u glavni pribor za jelo. Preporučuje se da se usklađuje sa stolnjakom, mada je kontrast nekada poželjan. Opet, ne treba preterivati. Kao što je cveće ukras svake bašte, tako je lep tanjih ukras svakog stola. Pred vama je veliki izbor od keramičkih do porcelanskih koji spadaju u klasiku do modernih koji se prave od prirodnih materijala poput stakla, drveta. 

tanjiri


Cveće i svećnjak


Vaza sa cvećem dobila je počasno mesto i uglavnom se nalazi na samom centru stola. Gledajte da vam cveće uvek bude sveže i u skladu sa godišnjim dobom. Neki umesto vaze stavljaju svećnjak. Izbor je na vama. 

svecnjak


Praznične dekoracije


Posebna pažnja dekoraciji trpezarijskog stola posebno se posvećuje u vreme praznika. Nova godina je noć kada je trpezarijski sto posebno i drugačije ukrašen. Uglavnom dominiraju crvena i zlatna boja. Sve je nekako praznično: od salveta do tanjira. Tu je i svećnjak, šolje. 

dekoracija stola za novu godinu


Božić i Uskrs nam sa druge strane donose drugačiju vrstu dekoracije koja je svakako posebna i drugačija. 

praznicna dekoracija


Krenite korak po korak. Detalj po detalj. Samo tako ćete dobiti trpezarijski sto iz snova.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: