Kuhinja iz snova

Kuhinja iz snova
Koliko ste samo puta listali časopise o uređenju i iznova se zaljubljivali u sve te predivne slike koje kuhinja i dnevnih boravka, maštajući da jednog dana i vi imate svoju kuhinju iz snova, koja će podsećati baš na te iz časopisa? Mislite da je to neki luksuz koji je teško dostići, nešto skoro pa nemoguće. 


Uz malo truda do kuhinje iz snova


Varate se. Kuhinja iz snova je moguća uz samo malo truda i mašte. Ne morate kupovati skupocene lustere i srebrne viljuške i nožete da bi vaša kuhinja sijala i blistala. Taj sjaj i luksuz možete ostvariti drugim putem uz pomoć onog što vam je dostupno. Ono što je nekom savreno ne znači da je savršeno za drugu osobu. Kada uređujete dom bitno je da vama pruža osećaj sigurnosti i da se vama dopada. 


Crvena boja za toplinu


Kako je kuhinja srce svakog doma trebalo bi da pruža određenu toplinu što se može ostvariti jarkim bojama. Neka zidovi budu crveni, a pločice bele. Ne bojite se da eksperimentišete. Ukoliko nemate prostora možete ubaciti i šank koji je moderan ali praktičan detalj. Poslužiće kao radna površina za pripremu jela, ali i trpezarijski sto. 

kuhinja


Viseći elementi sa srebrnim ručicama 


Viseći elementi mogu biti otvoreni ili zatvoreni, a naravno možete i kombinovati. Da ubacite taj moderni i sofisticirani sjaj možete prefarbati ručice u zlatnu ili srebrnu boju u zavinosti od stila koji preovladava. 


I bi svetlost


Rasveta je važan detalj u svakoj prostoriji, pa i u kuhinji. Možete imati palfonjerku ili pak neki zanimljiv luster. Ako nemate, možete ugraditi rasvetu tako da vam radna površina uvek bude osvetljena. 


moderna kuhinja


Ukrasni detalji


Da upotpunite svoju kuhinju ubacite ukrasne detalje poput stalka za pribor ili šolje. Tu je i vaza uvek puna svežeg cveća, sto prekriven stolkanjakom sa interesantnim dezenom. Sto može biti ovalnog oblika ili četvrtastog u zavinosti od kvadrature vaše kuhinje. 

kuhinja i trpezarija


Ne mešajte stilove


Što se tiče samog stila, to opet zavisi od vas, ali ne mešajte stilove, kako ne biste dobili kontra efekat. Držite se jednog i to je najbolji način da dobijete ono što ste zamislili. 


Minimalizam je uvek u modi


Minimalizam je stil sa kojim nikada nećete pogrešiti. To je odraz jedinstvenosti i elegancije. Bela boja je glavna boja, dok su detalji u srebnim tonovima i neutralnim nijansama. Tu se pre svega misli na sto i stolice, radnu površinu i pločice. 

uredjenje kuhinje


Kuhinja iz snova treba da bude topla, sveža, prijatna i jedinstvena. Prostorija u kojoj ćete poželeti da provedete ceo dan i u kojoj ćete se osećati samo svoji. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: