Šta sve može da se smesti ispod stepenica?

Stepenice i hodnik
U koliko god velikom i komfornom stanu ili kući da živite, sigurno je da bi uvek dobro došao još samo jedan mali kutak u kojem bi mogli da odložite neke sitnice ili možda čak i neke krupnije stvari koje i nemaju svoje mesto. Mi smo spremili nekoliko ideja gde biste mogli da smestite sve ono sa čim baš i ne znate gde ćete. 

stepenice


Otvoren deo ispod stepenica


U otvorenom delu ispod stepenica važno je da sve izgleda uredno i da ima svoj raspored. Nabacane stvari ili stvari ostavljene u prolazu daju utisak neurednosti i nefunkcionalnosti tom prostoru. Zato u odnosu na veličinu prostora ispod stepenica, rasporedite stvari. Stavite mali garderober, čiviluke, police ili cipelarnik ukoliko se stepenice nalaze u blizini ulaznih vrata. U malim stanovima ovaj prostor se može iskoristiti za ostavljanje bicikla ili dečijih igračaka, tricikla, bebi kolica itd. Iako se nalaze ispod stepenica nemojte misliti da se ne vidi. Organizujte prostor tako da sve stvari imaju svoje mesto. 

hodnik i stepenice


Zatvoren prostor ispod stepenica 


Zatvoreni prostor je veoma funkcionalan jer ovaj prostor svakako imate, pa ga zato možete i ograditi tako da to izgleda veoma lepo. Ukoliko su stepenice drvene deo ispod stepenica možete veoma jednostavno i lako ograditi ivericom i dobiti jednu malu prostoriju za odlaganje stvari. Neki stanovi koji nemaju špajz na ovaj način mogu dobiti svoju malu ostavu gde možete odložiti neke stvari koje ne mogu da vam stanu u kuhinju. Ali, takođe,  morate biti veoma pažljivi da vaš hodnik ili hol koji se nalazi ispod stepenica ostane i dalje funkcionalan i prohodan, jer je najbitnije da stan bude komforan I funkcionalan. 


Imate mnogo knjiga?


Posedujete mnogo knjiga i oduvek ste maštali da imate svoju malu biblioteku u kojoj ćete složiti sve svoje knjige? Prostor ispod stepenica je idealno mesto za to. Estetski i vizuelno baš onako kako treba da izgleda, samo je potrebno uklopiti police koje je veoma jednostavno izraditi. Prostor ispod stepenica odjednom je dobio svoju funkciju. Sada je iskorišćen, a pri tome ste sebi ispunili želju i svojim omiljenim delima našli kutak. 

stepenice u stanu


Estetski trenutak


Ukoliko imate mesta ispod stepeništa, a nije vam potreban za odlaganje stvari, onda imamo dobar predlog za vas. Možete da stavite veliku saksiju sa cvećem kao estetski trenutak. Naravno, morate se pobrinuti da ova biljka bude ona koja ne zahteva mnogo svetlosti. Ukoliko je ne pronađete, uvek možete staviti veliku lepu vaznu sa suvim ili veštački cvetom. Vaš dom će dobiti malu ali lepu promenu.

hodnik


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: