Tapacirane stolice za trpezariju

Tapacirane stolice za trpezariju
Šta je to tapacirani nameštaj? Kako se on pravi i da li svaki komad nameštaja može biti tapacirani ili ne? Tapaciranje je proces kojim se oblažu ili presvlače sofe, fotelje, kreveti, stolice. To u osnovi znači postavljanje sunđera, opruga i platna preko ovih komada nameštaja. Za presvlačenje nameštaja se uglanvom koristi mebl štof.  Sam proces se vrši hladnom penom. Nećete verovati kako od nečeg takvog može proizići malo kreativno čudo.  

Tapacirane stolice


Tapacirani nameštaj je uvek u modi


Tapacarirani nameštaj nikada ne izlazi iz mode i ima svoje mesto u uređenju doma. Ono što se samo menja jeste dezen ili boja štofa za tu godinu. Tapaciranje pomaže da povratite sjaj i izgled starim komadima nameštaja i učinite ih novim i drugačijim. To možete uraditi i sami, a možete i zadatak poveriti proverenim majstorima koji imaju iskustva u tome. 


Tapacirane stolice


Tapacirane garniture 


Tapacirane garniture su dugi niz godina bile broj jedan na svakom sajmu nameštaja. Mebl štof u jednoj boji, u određenom dezenu, mozaik mebl štof samo su neki od primera koji su se mogli videti u salonima nameštaja. To i dalje jeste primamljivo i ima svoju primenu, ali ne kao nekada.


Tapacirane stolice


Tapacirane stolice za trpezariju


Danas se se sve više traže tapacirani komadi nameštaja manjih dimenzija poput sofe ili fotelje. A u poslednjih nekoliko godina na ceni su i tapacirane stolice za trpezariju. Različitig oblika presvučene najfinijim štofovima u različitim dezenima unose boju u svaku trpezariju i čine je omiljenom prostorijom za druženje. Ukoliko ste ljubitelj retro stila onda možete imati različite stolice sa različitim navlakama i dezenima. Za ljubitelje klasike i minimalizma, pravi izbor su stolice presvučene u neutralno i jednobojno ruho. 


Tapacirane stolice


Tapacirane stolice za trpezariju su idealno rešenje za manje stanove, gde su trpezarija i dnevna soba uglavnom spojene. Ovim ćete dobiti dva u jedan. O uređenju trpezarija i drugim elementima poput ugaonih garniture možete pročitati ovde. 


Ukoliko ste u procesu sređivanja trpezarije i ne znate šta da radite sa oronulim stolicama, evo rešenja.  Presvucite ih i upotpunite trpezariju novim izgledom. Potrebno je samo malo mašte.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: