Ljuljaške

Ljuljaška u dvorištu
Svi koji imaju dvorište znaju da je tokom letnjih meseci to pravo mesto za odmor i uživanje. Zelenilo, tople noći i vazduh svež samo su neki od razloga zbog čega bi svo slobodno vreme valjalo provoditi u dvorištu sa najbližima. Da bi ugođaj bio upotpunjen valjalo bi to dvorište i urediti. Odvojite malo vremena i videćete kako je potrebno samo malo da bi vaš vrt postao ušuškani kutak. 


Posadite ruže


Vodite računa o travi. Kosite na vreme i održavajte je zdravom. Posadite ruže. Ruže su cveće koje nikada iz mode i koje se često smatra kraljicom cveća. Ruže, lila, žute, narandžaste, bele bez obzira na boju, oplemeniće vaš vrt i učiniti ga elegantnim. 


Žardinjere za lepši izgled


Žardinjere su još jedan od načina kojim ćete ulepšati dvorište. Iako ih mnogi vezuju za javne parkove, svoje mesto našli su i u privatnim baštama. U pitanju su posude namenjene za čuvanje cveća. Uglavnom su od keramike, ali se prave i od pruća i plastike. Funkcionalne su jako i čuvaju životnu sredinu.  Izbor je veliki. Birajte onaj model u skladu sa vašom baštom. 


Klupa, drveni sto i stolice


Drveni sto i stolice se smatraju osnovnim komadima nameštaja koji se uglavnom i mogu videti u dvorištu. Mesto gde ćete odmarati, sedeti i družiti se sa prijateljima. Možete ih ukrasiti lepim stolnjakom i jastučićima. Ukoliko imate prostora možete ubaciti drvenu klupu koja će biti idealno mesto za sedenje ukoliko pravite neku zabavu ili sedeljku. 


Ljuljaške – detalj koji menja izgled vašeg dvorišta


Detalj koji će posebno učiniti vaše dvorište lepšim i svakako prijatnijim jeste ljuljaška. Viseće ljuljaške ili ti moderne ljuljaške, improvizovanje ljuljaške popularno nazvane „napravi sam“ ljuljaška i naravno one koje viđamo u filmovima – lepe, sa okvirom, naslonom, mekanim jastucima, prostrane. Ljudi se uglavnom odluče za ove potonje, jer su jednostavnije što se tiče montiranja. Njihova prednost je i što su premostive, te im se može menjati mesto svaki put kada iznova uređujete dvorište. 


Viseće ljuljaške


Viseće lljuljaške su savremeniji model. Kutak za opuštanje uz neku dobru knjigu. Plus, deca je mogu koristiti za igru. Povedite računa da kanap bude dovoljno jak i čvrst kako bi izdržao teret i sva ta ljuljanja. 


„Napravi sam“ ljuljaška 


Stara guma, sedište iz auta, stare stolice ili klupe sve to može poslužiti da se napravi ljuljaška. Proces je jednostavan, nije potrebno neko posebno umeće. Pored ovog potreban vam je i kanap ili lanac pomoću kog će ljuljaška moći da visi sa grane drveta. PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: