Vesele boje u spavaćoj sobi

Vesele boje u spavaćoj sobi
Spavaća soba je ona prostorija u domu koja je simbol mira i spokoja. Dizajneri savetuju da bude minimalistički opremljena, što znači jedna do dve dominantne boje. Što se tiče komada nameštaja pravilo je slično. Što manje to bolje. 


Spavaća soba je simbol rasterećenosti


Jedan krevet, ormar, noćni stočić, lampica i eventualno stolica, dve. Spavaća soba nije namenjena poslu, već odmoru. U njoj treba da se odmarate i osećate rasterećeno. Jedan od načina da se to postigne jeste upravo odabirom nežnih boja koja utiču smirujuće na čoveka. Plava boja svakako dominira u enterijeru spavaćih soba. Asocira na more, na mir i spokoj. Možete je kombinovati sa belom ili nežnom sivom. 

spavaca sobaVesele boje kroz detalje


To ne znači da vaša spavaća soba ne sme da ima neke vesele boje poput crvene ili žute. Najbolji način da uneste vesele boje u spavaću sobu jeste preko detalja. Žuti ili crveni veliki čupavi jastuci u kombinaciji sa belom ili bež posteljinom ići će i više nego savršeno.  

uredjenje spavace sobe


Vesele zavese


Birajte zavese u veselim bojama. To ne znači da vaša zavesa treba da bude sa upadljivim dezenom, ali po koji krug, cvet ili zvezda ići će odlično. 


Žute sijalice


Kada je reč o rasveti, plafonjerke su pravo rešenje uz koje možete kombinovati i jednu lampicu. Može biti na noćnom stočiću ili pak iznad kreveta, što je postalo sve popularnije.  Još jedan od načina da uneste vesele boje u spavaću sobu jeste upravo odabirom žutih sijalica. 

vesela spavaca soba


Tepisi sa veselim dezenima


Da razbijete minimalizam možete birati tepih sa zanimljivim i kreativnim dezenima poput mozaika, kocki, natpisa, slova, brojeva. 

uredjenje sobe


S obzirom na to da su spavaće sobe uglavnom dimenziono najmanje, treba biti vešt prilikom uređivanja. Poenta jeste da se preuredi prostorija tako da zaista bude oaza mira posle napornog dana. Zato je činite jedinistvenom, bez preterivanja. Minimalizam razbijen po kojom žarkom bojom neće naručiti harmoniju i mir. Naprotiv, prostorija će dobiti poseban sjaj i pečat. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: