Moderna kuhinja

Moderna kuhinja
Svake godine pojavi se nešto novo u industriji dizajna. Određena boja, kombinacija stilova, komad nameštaja koji treba imati ili kako se to popularno danas naziva "must have" stvar. Na sajmovima se to plasira kao novi trend godine. Ne mora to uvek biti nešto avangradno, revolucionarno, štaviše dešava se da neki stari stilovi ponovo stupe na scenu. Najbolji primer za to je retro stil. U poslednjih nekoliko godina ponovo osvaja dnevne sobe. 

retro


Paralelno sa tim staro-novim idejama javljaju se svakako i drugačije, inovativnije ideje. Uglavnom su to neka trodimenziona rešenja, kombinacija materijala. Među tim inovacijama veliki broj odnosio se na kuhinje. 


Moderna kuhinja sa šankom


Tako su kuhinje sa šankom postale popularne u domaćinstvu. U pitanju je praktični element koji će vašu kuhinju učiniti modernom. Ugradnja šanka preporučuje se za stanove malih dimenzija. Dobija se na prostoru jer vi njegovim postavljanjem dobijate radnu površinu i plus sto za ručavanje. Na ovaj način imate prostora za prolaz, potrebno je samo ubaciti stolice. Stručnjaci preporučuju da je idealan šank u obliku latiničnog slova G i da bi njegova visina trebalo da bude između 85 i 95 cm. 

moderna kuhinja


Šank može biti ovalnog, kružnog ili polukružnog oblika. Oblik birajte u skladu sa ostalim kuhinjskim elementima. Kada je reč o materijalu popularan je šank od drveta ali naravno, mogu se praviti i od drugih materijala. Možete ubaciti police ispod šanka gde ćete odlagati sav pribor, pri čemu će vam sve biti na dohvat ruke. 

šank u kuhinji


Rasvetom do moderne kuhinje


Rasveta je drugi detalj koji će vam pomoći da vaša kuhinja poprimi moderan izgled. Pored dobrog centralnog svetla u obliku lustera ili plafonjerke osvetliće prostoriju. Da bi taj efekat bio ostvaren u potpunoti razmislite o ugradnji sijalica ispod visećih elemenata. Na ovaj način osvetlićete i površinu na kojoj radite, a kuhinja će delovati življe. LED rasveta postaje vodeći tip rasveta. Razloga je mnogo, a među glavnim ističe se trajnost, jačina i samim tim ekonomska isplatiljivost na duže staze. Možete birati i boju sijalica što će dodatno učiniti vašu kuhinju modernom. Savremeni efekat možete ostvariti odabirom mozaik pločica za pod koje možete postaviti duž jednog zida. 

trpezarija


Promenite boju zidova, zamenite ručice na visećim policama, zamenite stare zavese novim modelima i dezenima. Obnovite stolice, postavite novi stolnjak, stavite vazu sa cvećem i dobićete modernu kuhinju na vaš način. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: