Pločice za stepenište

Pločice za stepenište
Prilikom uređivanja doma uglavnom je sva pažnja usmerena na glavne prostorije doma, na dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i kupatilu. Pravimo plan kako da njih uklopimo, kojim detaljima da ih upotpunimo kako da ih učinimo što kreativnijim, a samim tim i originalnijim. 


U svemu tome zaboravljamo na neke druge elemente i detalje našeg enterijera podjednako važne. Jedan takav element našeg enterijera ali i eksterijera jeste stepenište. Postoje različiti načini kako da ga učinite drugačijim i jedinstvenim. 


Vodopad stepenice 


U poslednjih nekoliko godina izdovjilo se nekoliko trendova kada je reč o dizajnu stepenica. Stepenice u stilu vodopada, kada se boje slivaju niz njih, tu možete kombinovati boje, pa da efakt bude još jači. 


Pločice za stepenište


Stepenice u obliku klavirskih dirki


Klavir stepenice tako da je svaki stepenik obojek kao jedna dirka klavira ili pak stepenice u skandinasvkom stilu obložene tapetama. 


Školska tabla na stepenicama


Ukoliko imate decu najbolje rešenje jesu stepenice kao školska tabla, gde na svakoj stepenici piše nešto kredom. 


Zebra stepenice


Za avanturiste i ljubitelje egzotike stepenice sa zebra dezenom pravo su rešenje. Možete ih sami ofarbati, oslikati ili prelepiti tapetama u ovom dezenu. 


Stepenice


Ombre stepenice


Ombre stil nije više rezervisan samo za frizure. Ovaj trend svoju ulogu našao je i prilikom uređivanja enterijera pa tako svoje stepenice možete dekorisati ombre dezenom. Dezen sa kojim nećete pogrešiti jesu izlomljene pruge, ali i šara u nijansama mora. 


Pločice za stepenište


Jedan od načina da uredite vaše stepenište jeste postavljanjem pločica. Elegante i sjajne pločice postavljaju se lako, a još se lakše održavaju. Dugotrajna su pa će tako gazišta kojima pokrivate stepeništa biti u funkciji generacijama. Izbor pločica je veliki od sjajnih do mat podloga, a za koji model ćete se tačno odlučiti zavisi od toga da li ih postavljate na unutrašnje ili spoljašnje pločice. Vodite računa posebno kod postavljanja pločica na stepeništu koje je spolja. 


Pločice za stepenište


Čvrste i izdržljive


Pločice za stepenište moraju da ispunjavaju određene uslove s obzirom da im je namena specifična i posebna. Moraju biti čvrste i izdržljive na svakodnevnu upotrebu ali se ne smeju klizati. Da bi se to ostvarilo možete naneti posebnu masu na površinu pločica kojim će se klizanje znatno smanjiti. 


Pločice za stepenište


Postavljanjem pločica vaše stepenište dobija jedan drugačiji i nov izgled, ali i ostatak enterijera takođe. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: