Ukrasni detalji za dnevni boravk

Ukrasni detalji u dnevnom boravku
Postoji jedna stara dizajnerska izreka da su detalji zapravo ti koji održavaju enterijer kao jednu celinu. Da je to zaista tako pokazuju nam godišnji sajmovi nameštaja koji sve više ističu detalje u prvi plan. Tako da ako želite da promenite postojeći izgled svog doma ili jedne prostorije nije potrebna kompletna promena već upravo izmena detalja. Ne bojite se promena, promene uvek idu na bolje.Ako vam je dosadio enterijer vašeg dnevnog boravka onda je vreme da promenite detalje, pri čemu morate voditi računa prilikom njihovog odabira kako bi se uklopili sa ostatkom enterijera. 

detalji u dnevnom boravku


Kada se kaže ukrasi tu se pre svega misli na lampe, jastuke, zavese, male police i svećnjak.  Svaki od ovih ukrasnih detalja ima neku svoju specifičnost kojom će uneti posebnu notu i upotpuniti prostor. 


Zavese za dnevni boravak


Promenom zavesa dobijate jedan potpuno drugačiji izged. Velike zavese sa teškim naborima učiniće vaš dnevni boravak otmenijim, dok će lagane uneti malo neformalnog i opuštenijeg stila. Što se tiče boja treba te ih uklopiti sa ostatkom detalja. Svetle zavese su uvek dobra ideja, ali uvek možete malo i da se poigrate. U poslednjih nekoliko godina sve više su u modi zavese sa cvetnim dezenima. Za koji model i dezen ćete se odlučiti na vama je. Više o zavesama možete pogledati ovde. 

detalji u dnevnom boravku


Lampe


Rasveta je svakako sastavni deo svakog enterijera, ali i eksterijera.  Ranije su u modi bili veliki i teški lusteri, koje su vremenom zamenjivale plafonjerke sa jednim ili dva grla za sijalice. Da bi sada sve popularnije bile lampe. Zidne, podne, velike male lampe su estetski lepe ali i jako funckionalne. One vam pomažu da osvetlite i naglasite određeni ugao u prostoriji. 

detalji u dnevnom boravku


Jastuci


Da upotpunite vaše garniture i sofe potrebni su vam jastuci. Birajte velike, pufnaste, glomazne jastuke u koje možete utonuti kada se vratite nakon napornog dana. 

detalji u dnevnom boravku


Svećnjak


Još jedan detalj koji treba pomenuti jeste svećnjak kojim možete upotpuniti sto u dnevnom boravaku. Svećnjak je i simbol sofisticiranosti i luksuza.  


Birajte ukrase pažljivo jer treba da ostvarite balans u prostoru da bi se stekao ukras uređenosti. Njima ćete upotpuniti dnevni boravak na pravi način. Više o uređenju dnevnog boravka možete pronaći na ovom linku.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: