Kuhinja u potkrovlju

Kuhinja u potkrovlju
Oduvek ste želeli veliku kuhinju, ali ako živite u potkrovlju, mislite da nema dovoljno prostora da isprobate omiljene recepte. Ako je tako, varate se. Kuhinja u potkrovlju možda neće biti velika, ali će vam način na koji ste je uredili svakako pomoći da iskoristite svaki njen deo najbolje što možete.

Bilo da vam je kulinarstvo hobi, ili jednostavno volite da imate lepu i sređenu kuhinju u kojoj ćete započeti svoj dan uz šolju kafe ili zelenog čaja, ove ideje će vas inspirisati da prilagodite izgled kuhinje vašim željama.


Pustite sunce u vašu kuhinju


Kuhinja u potkrovlju ne znači da to mora biti mračan ugao u vašem stanu. Smestite vašu kuhinju u delu koji ima krovne prozore kako bi vam sunce što češće ulazilo u prostoriju dok se igrate sa začinima. Vaš prostor možete upotpuniti malim trpezarijskim stolom nadomak kuhinje, i uživati u zracima sunca dok degustirate vaše specijalitete. 

Kuhinja u potkrovlju


Mala, a praktična


Velika porodica, a premalo mesta.  Ako mislite da nemate dovoljno mesta, pogledajte ponovo čime raspolažete. Iako je zbog kosog krova deo u kojem vam se nalazi kuhinja sužen, ipak možete iskoristiti maštu i uklopiti police tako da stvorite iluziju prostrane kuhinje. Iako deluje komplikovano ugraditi police, to nikako nije slučaj. Iskoristite vitrine ispod i pored sudopere da odložite hemikalije i posuđe, a viseće vitrine i police koje ste smestili u kosim delovima iskoristite za kuvare, šolje i začine.


Ne zaboravite na zidove


Pitate se kako? Jedan deo kuhinje svakako čine zidovi. Nije sve u policama. Ako vam je kuhinja samo usputna stanica, ali volite da deluje ušuškano, onda ne zaboravite da dekorišete zidove. Tu može biti okačen kalendar ili pak tabla na kojoj zapisujete potrepštine ili neki podsetnik. Zid može da vam posluži i da okačite krpe, ugradite malu policu na kojoj će se nalaziti vaša omiljena šolja. 

kuhinja u potkroovlju


Jednostavno i čisto


Jednostavna kuhinja, sa zatvorenim vitrinama i bez nepotrebnih komada. Ako volite ovakvu jednostavnost, onda ne gubite vreme. Idealna kuhinja za vas je crno-bele boje, sa mermernom pločom i staklenim trpezarijskim stolom. Možda vam radna ploča posluži da odložite kuvar baš kod onog recepta koji su vam svi preporučili, ali ništa više od toga. Ovakva kuhinja odaće utisak da ste pedantni, ali ne i dosadni. 

Kuhinja


Šank- kao u kafiću


Sve je tu, iskoristili ste prostor, ali još uvek vam fali nešto. Kako biste dali lični pečat vašoj kuhinji u potkrovlju, a da ne oduzmete mnogo prostora, šank je idealno rešenje. Ovo može biti mesto za doručak ili užinu, a na visokoj barskoj stolici ćete se osećati kao da ste u kafiću. Već vidite sebe kako čitate jutarnje novine za vašim šankom, dok vam sa krovnog prozora ulazi svetlost u kuhinju. I prostor više nije skučen. Krovna kuhinja je postala prijatnija i lepša.

Kuhinja u potkrovlju


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: