Zastakljivanje terase

zastakljivanje terase
U poslednjih par godina sve više je primera stanova i kuća koji su rađeni u američkom stilu. Velike prostorije se vizuelno čine još većim dodavanjem elemenata od stakla. Staklene ograde, stepenice, zidovi i veliki prozori, ukoliko su smisleno raspoređeni i instalirani, omogućiće prelamanje svetlosti na takav način da će sobe učiniti još prostranijim. Međutim, njujrški uticaj nije se zadržao samo na enterijeru. Zastakljivanjem terase efektno ćete postići osećaj modernog i luksuznog samo jednim pogledom ka vašem domu.


Prednosti i mane


Bilo da se radi o terasi u sklopu kuće ili stana, vlasnike muče iste dileme pri donošenju odluke. 


Zastakljivanjem terase dobijate na prostoru. Izolovavši terasu na ovaj način od buke saobraćaja, prolaznika ili ljubimaca u dvorištu, činite je intimnijom. S obzirom da je terasa obložena staklom sa svih strana, unutrašnjost iste je bezbedna od jakih vetrova, kiše ili snega. Ukoliko zastaklite terasu, nesmetao ćete moći da pružite veš na sušilici ili da iznesete cveće bez tenzije da li će iznenadno nevreme upropastiti sav vaš trud. Takođe, na ovaj  način ste zaštićeni i od dosadnih insekata i ptica.

Međutim, mnogi smatraju da se potpunim zastakljivanjem terase gubi njena zamisao. Uz to, ukoliko se ne odradi sve kako treba, moguće je da će doći do nedostatka vazduha ili slabog dihtovanja.


Praktičnost


Zastakljivanje terase vam ostavlja bezbroj mogućnosti. Uvek možete staviti prozore koje ćete jednostavno otvoriti kad god vam bude potrebna svežina jutra ili nežan povetarac. Ukoliko stavite stakla u boji možete izbeći veliku sunčevu svetlost leti, ili prosto možete namontirati venecijanere. Idealno bi bilo kada biste se odlučili za klizne prozore jer su najjednostavniji za upotrebu i uglavnom se radi o najvećoj površini.


Zastakljivanje terase vam omogućava da i u ovom delu doma sprovedete dobru ventilaciju. Uvek možete ostaviti otvorena terasna vrata i pustiti da vas klima iz dnevne sobe greje ili hladi.


Korisnost


Vaše dete koliko god bilo odgovorno i poslušno sigurno po nekad ume da uradi nešto na svoju ruku. Zastakljena terasa je najbezbednija odluka za vašu porodicu. Osim što ne može da dođe do naginjanja, ispadanja stvari na ulicu i slično, ona omogućava radoznalom mališanu da vidi sve što poželi. Staklo je takav materijal zbog kojeg biste posle par minuta stekli utisak kao da nije prisutan. Kad god poželite da vidite pejzaž vašeg dvorišta ili panoramu grada, dovoljno će biti da izađete na vašu zastakljenu terasu i da na miru uživate u prizoru.


Održavanje


S obzirom da se radi o staklu, svaka kapljica ili prašina naneta vetrom će moći da ostavi trag. Zbog toga je neophodno redovno održavanje. Dovoljno je da koristite odgovarajuću krpu i sredstvo za čišćenje staklene površine. Ipak, za ovakav užitak, malo vašeg truda će samo dodati na vrednosti.

Mnogi ljudi vole terase jer su pomoću njih u dodiru sa spoljnim svetom bez napuštanja toplog doma. Zastakljivanjem terase omogućavate sebi da uživate u istoj u bilo koje doba godine.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: