Bela kuhinja

Bela kuhinja
Za kuhinje savremenog dizajna savršen izbor je bela boja. Rame uz rame sa crnom bojom, bela je bezvremenska, ne izlazi iz mode, te ne iznenađuje činjenica da se svi velikani iz sveta dizajna odlučuju upravo za belu boju prilikom uređivanja kuhinja. 


Bela boja unosi svetlost


Jedan od razloga jeste i taj što bela boja unosi svetlost, te su bele kuhinje pogodne za prostore gde nedostaje prirodna svetlost. Nijansi je mnogo, gledajte da izaberete toplije nijanse bele jer snežnija varijanta koja dolazi iz plavo–zelenog dela spektra može da stvori kontra efekar i učini prostor hladnijim. 

bela kuhinja


Beli mermer, staklo i granit


Kako vaša bela kuhinja ne bi izgledala prazno, dodajte neke detalje, poput lustera ili plafonjera i neka sitni elementi budu u drugim bojama. Za kuhinjske površine preporučuje se beli mermer jer je topao, međutim malo je skuplji i teško je održavati ga. Sa druge strane beli granit se lako održava,  s tim što se mora polirati jednom godišnje. Slično belom mermeru spada u klasiku te će se lako uklopiti u ostatak enterijera. Ukoliko je vaš budžet ograničen odlična imitacija granitu i mermeru jeste posebna vrsta laminata. Za sofisticiraniji izgled izbor je belo staklo. Spada u skuplje u materijale ali daje uglađenu i sjajnu površinu. 

kuhinja


Bele sudopere


Iako svi belu boju vezuju za lavaboe, sve je više i belih sudopera. Odlično se uklapaju u kuhinju i stil bilo da je reči o savremenoj ili tradicionalnoj kuhinji. Za bele sudopete je najbolje rešenje glina, jer je otporna na mrlje, krunjenje, ogrebotine. 


Beli kredenac


Drugi element u beloj boji koji utiče na dizajn jesu kredenci. Jedno istraživanje je pokazalo da se trećina budžeta prilikom renoviranja kuhinje utroši upravo na credence, a da je najčešća boja kredenaca upravo bela. Ako želite da razbijete tu belinu, uvek možete ručice izabrati u drugoj boji. 


Različiti stilovi u beloj kuhinji


Romantični stil


Bela boja u kombinaciji sa pastelnim bojama poput lavande i nebo plave daje romantični stil province. Možete ubaciti dekupaž jer će se odlično uklopiti u ovaj nežan i romantičan stil kuhinje. 

bela kuhinja


Kantri kuhinja


Mlečnom belom bojom dobijate lepu, spokojnu kuhinju koja ima kantri prizvuk jer su glavne odlike ove kuhinje drveni nameštaj u kombinaciji sa finim cvetnim printom. 


Moderni stil


Moderni izgled ostvarićete ukoliko je uredite u hi-tech stilu gde su u fokusu srebrni tonovi, elementi od hroma i sjajne površine, pri čemu je sva oprema multifunkcionalan. 


Pop-art stil


Pop-art stil koji se ne vezuje samo za umetnost već svoju primenu ima i u dizajnu enterijera može se ostvariti ukoliko na belu pozadinu dodate šarene ukrase, a kontrast kuhinju dobijate kada neke elemente istaknete crnom bojom. 


Igrajte se! Kombinujte teksture, materijale, nijanse. Učinite vašu belu kuhinju originalnom i jedinstvenom.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: