Plakari preko celog zida

Plakari preko celog zida
Prostor u ormaru je često nedovoljan za sve ono što želimo da odložimo. Uvek nam nedostaje bar još jedna polica ili bar još jedan deo koji bi rešio sve probleme nabacanih stvari. Rešenje koje omogućava odlaganje  garderobe i svih ostalih stvari su plakari preko celog zida.


Američki plakari 


Neizostavni deo svake moderne spavaće sobe su američki plakari. Ako želite dobro organizovan prostor i moderan izgled, ovo je sigurno ono što tražite. Klizna vrata su glavna odlika američkih plakara. Unutrašnjost možete i samostalno osmisliti ako odlučite da radite plakar po meri. Nekada su se ovakvi plakari koristili samo za uređivanje spavaćih soba, a danas oni imaju široku primenu. Mogu se postaviti u hodniku, kancelariji, a možete ih videti i u kupatilu.


spavaca soba


Klizna vrata


Upravo po ovoj karakteristici su prepoznatljivi američki plakari. Klizna vrata omogućavaju lako otvaranje bez potrebe za dodatnim prostorom. Ušteda prostora svakome dobro dolazi. Ukoliko imate malu spavaću sobu ili je ona velika, ipak je bolje da izaberete funkcionalni ormar. On svojim izgledom veoma doprinosi sofisticiranom izgledu spavaće sobe. 

plakari u sobi


Klizna vrata sa ogledalom


Ogledalo je svakako komad koji vam je neophodan u spavaćoj sobi. Ovako možete rešiti dve stavari odjednom. Kako su klizna vrata od plafona do poda, ogledalo će biti odgovarajuće veličine. Od vaše želje zavisi da li će biti na kliznim vratima sa obe strane ili će vam pak biti dovoljno jedno. Plakar je veoma funkcionalno mesto za ogledalo u spavaćoj sobi.

spavaca soba


Unutrašnji raspored plakara


Unutrašnjost plakara se sastoji od manje pregrađenih prostora za odlaganje stvari. Organizacija prostora zavisi od toga da li pravite plakar po meri ili ga kupujete gotovog. Veoma je bitno da pre kupovine osmislite bar približan, željeni raspored. Dobro je ramisliti i o tome šta želite sve da smestite u njega. Nekome odovara da plakar ima više polja kako bi nasložili stvari,  dok drugi radije biraju prostor u koji mogu okačiti haljine ili košulje. 

ormar

Ušteda prostora


Osim modernog izgleda, tu je i funkcionalnost kada govorimo o organizaciji prostora. Plakari preko celog zida nam štede prostor. Klizna vrata su samo jedan od faktora koji čine prostor komfornijim i većim. 

plakar preko zida

Sofisticiran izgled, više prostora. Zar je potrebno još razloga za dobru investiciju i komfornost vaše spavaće sobe?


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: