Jesenje uređenje dvorišta

Jesenje uređenje dvorišta
Dolaskom jeseni dolaze nam boje. Sve buja, lišće šušti, priroda je drugačija i sve je nekako živahno. Te jesenje boje popunjavaju prazninu koju ostavlja leto. Kada se sve to prenese na uređivanje enterijera  dobija se čitav spektar ideja kako i na koji način iskoristiti sve te palete boja i dezena. Sastavni deo svake kuće jeste dvorište na koje često zaboravljamo kada uređujemo dom. Eksterijer je podjednako važan kao i njegovo uređenje.  

Jesenje uređenje dvorišta

Glavni elementi su biljke, cveće i ograda. U dodatne elemente ubrajamo putanju, rasvetu, klupice, fontanu.  Svi oni zajedno čine jednu kohezivnu celinu.  A na koji način ćete ih povezati zavisi isključivo od vas i vašeg stila. 


Jesenje ruže


Dolaskom jeseni ima dosta posla, posebno kada je period prelaska, opadanje listova, skupljanje plodova i uređivanja biljaka koje su se osušile ili koje treba izvaditi da bismo ih opet sledeće godine posadili i uživali u njima. Cveće koje može da se održi i u jesen može da razbije monotoniju. Jesenje ruže su idelne na primer. 

jesenje ruze


Drvene ograde


Ograde su oduvek imale zaštitnu ulogu, ali danas imaju i tu estetsku stranu. Vodi se računa da budu prijemčive na oko.  Drvene ograde su idelane za jesenje uređenje dvorišta. Tako su i drvene putanje idealne za ovo godišnje doba. 

drvena ograda


Drvene klupe, kolica i merdevine


Ukoliko imate prostora za klupice i stolice možete birati one modele koji su napravljeni od čvršćih i tamnih vrsta drveta poput hrasta ili oraha. U jesenje boje veoma lepo se uklapaju i drveni predmeti poput starih kolica od drveta, merdevina ili lozice koja se penje uz njih. Oni će upopuniti i ukolpiti se u ambijent dvorišta.  

Jesenje uređenje dvorišta


Jesenja rasveta


Birajte rasvetu tako da pruža žuto ili oker svetlo, da ima prizvuk jeseni. U tom slučaju idealne su podne lampe koje se mogu ugraditi duž putanje sve do ulaznih vrata. 

O dvorištu, njegovim elementima možete se informisati na ovom linku. A što se tiče jesenjeg uređenja, sve što vam treba jeste drvena klupica, ograda, prigušeno svetlo, crveno-žute ruže.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: