Ideje za svetla u dnevnom boravku

Ideje za svetla u dnevnom boravku
Kada pričamo o uređenju dnevnog boravka ne smemo a da ne pomenemo ulogu svetla. Pored toga što otvara prostoriju, ima važnu estetsku ulogu. S obzirom na to da je dnevni boravak prostorija u kojoj provodimo najviše vremena i u kome želimo da se osetimo opušteno, upravo tako treba i da ga uredimo. A u tome nam može pomoći adekvatan izbor rasvete. Jedno od pitanja koje treba da postavite i jeste šta želite da postignete svetlom, da li želite da istaknete neki ugao ili celu prostoriju i na osnovu toga birate tip rasvete. Birajte ono što će vašu dnevnu sobu dodano učiniti prijatnijom. 


Svetlo se kombinuje sa ostatkom enterijera


Svetlo se kombinuje sa ostatkom enterijera i uklapa sa stilom koji preovladava. Ukoliko je vaša dnevna soba okrenuta ka suncu, znači da u toku dana ima dovoljno prirodne svetlosti te nema potrebe da ugraidte ogromne lustere i dodate lampe u svakom uglu prostorije. Time jedino možete postići kontra efekat i ništa više. 


Ideje za svetla u dnevnom boravku


Lusteri za dnevne sobe sa visokim plafonima


Za velike dnevne sobe sa visokim plafonima preporučuju se lusteri. Luster je oduvek bio odraz elegancije i luskuza i detalj koji nikada ne izlazi iz mode. Pored lustera tu su i plafonjerke različitih oblika i veličina. Na vama je da procenite da li želite puno svetlo ili prugušeno. Za manje dnevne boravke preporučuju se plafonjerke okruglog oblika jer će se svetlost ravnomerno proširti i učiniti vaš dnevni boravak vizuelno većim. 


Ideje za svetla u dnevnom boravku


Podna svetla za dnevne sobe


U poslednjih nekoliko godina podna svetla postaju pravi hit u svetu dizajna. Jedan od razloga je i što daju poseban pečat vašem dnevnom boravku.  Lampe stavljajte uvek dalje od prozora. Birajte samo prirodne boje sijalica, jer ćete i tokom noći imati privid prirodne svetlosti. 


Led rasveta u dnevnom boravku


Tip rasvete koji se posebno izdovjio jeste led rasveta. Jedna od najvažnijih prednosti ove rasvete je izdržljivost i prirodno svetlo koje emituje. Primena je višestruka tako da se možete koristiti čak i u kupatilu.  Istraživanja su pokazala da je led sijalica zdravija za ljudsko oko i manje šteti vidu u poređenju sa običnom sijalicom. 


Ideje za svetla u dnevnom boravku


Dugotrajno svetlo i veliki izbor led sijalica


Iako je cena led sijalica malo veća u odnosu na obične sijalice, isplati se na duži vremenski period s obzirom da traju znatno duže u odnosu na obične. Izbor je veliki tako da možete naći i sijalice u boji, a na vama je da izaberete onu boju koja će se najbolje uklopiti sa ostatkom enterijera. 


Ideje za svetla u dnevnom boravku


Svetlo se uvek bira na kraju, kada je sve ostalo upakovano i sređeno. Znate kako kažu i na kraju i na početku - bi svetlost !


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: