Dekoracija terase

Dekoracija terase
Terase ili balkoni kako ih mnogi nazivaju zauzimaju posebno mesto u domu. To vam je ono mesto gde želite da se izolujete od ostalih, popijete kafu na miru, daleko do vike i graje drugih ukućana. To je prostorija gde udišete vazduh, kada želite da imate svojih 5 minuta. Mesto gde gledate u zvezde. 


Balkoni imaju imaju važno mesto i u književnim delima. Sve važne odluke, krljučni moment dešavaju se upravo na terasi. Setimo se samo Romea i Julije. Terase su se uvek prikazivale kao iz bajke. Prekrivene raznovrsnim cvećem. Oduvek su imale status elegancije. 


Dekoracija sa cvećem


Da i vaša terasa bude takva potrebno je samo malo mašte i kreativnosti. Ukoliko imate terasu, nemojte zapostaviti. Postavite saksije sa cvećem. Puzavice su oduvek bile stanovnik terasa. Tu su i muškatle, a mnogi gaje i kaktus. Vi izaberite ono cveće koje se vama dopada. 


Opremite je klupom i stočićem


Ubacite neko taburence, drvenu klupu ili male stolice. Sto na rasklapanje gde možete ostaviti šolju čaja ili šoljicu kafe. 


Okrečite zidove


Osvežite zidove, ubacite zidne lampe, sitne ili lampice sa mirišljavim svećama. Dobićete prigušeno svetlo. Ogradite terasu kako biste i zimi mogli da provodite vreme na balkonu. Tekst o tome kako i na koji način možete ograditi terasu možete pročitati ovde. 


Terasa kao vanjska soba


Dekoracija terase ne mora da prati ostatak enterijera, s obzirom na to da je u pitanju eksterna prostorija.  Možete ubaciti i po neku sliku. Neki imaju i lampu na terasi, tako da terasa postaje više kao vanjska soba. 


Postavite tepih ili malu putaricu. Pločice jesu lepa podna površina, ali će ugođaj biti lepši sa tepihom. 


Setite se samo koliko puta ste samo prošli pored neke kuće, a sa terase vire stari ormari, prašina oživela. Zato  važno da je čistite edovono. Ne dozvolite da postane napušteni prostor gde ostavljate sve ono što ne koristite. Vaša terasa to ne zaslužuje. Opremite je i uživajte u njoj !


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: