Pregradni zidovi

Pregradni zidovi
Želite da unesete novine u vaš enterijer i da na taj način oplemenite i osvežite vaš dom? Jedan od načina da to postignete jeste pregradnim zidovima. Pored raznovrsne ponude koja može oplemeniti vaš prostor i učiniti ga modernijim, ovi zidovi mogu biti i praktični. Mogu vam koristiti kao police za odlaganje vaših đakonija, kao zid sa mnoštvom uspomena sa putovanja, porodičnih proslava. 


Pregradni zidovi


Raznovrsnost materijala od kojih su oni izrađeni može se  lako i jednostavno uklopiti u vaš enterijer, boje, stilove i zadovoljiti svačiji ukus i očekivanja. Prednost je takođe i u tome što mogu biti deo svake prostorije vašeg doma, bilo da ih imate u spavaćoj sobi, dnevnom boravku, hodniku, kupatilu, oplemeniće prostor, učiniti ga jos modernijim i stilizovanijim.


Pregradni zidovi – tradicija sa Istoka


Pregradni zidovi su odlično rešenje posebno ako živite u malom stanu i želite da vaš stan deluje vizuelno veće. Umesto jedne, možete dobiti dve prostorije tako što ćete ugraditi zid, a vaš prostor postaće multifunkcionalniji. Ovaj vid sistema dolazi nam sa istoka, tačnije iz Japana i jedan je od ključnih elemenata njihove kulture stanovanja. 


Pregradni zidovi


Staklene pregrade u funckiji pregrađivanja


Vodite računa da pregrađivanje ne bude napadno nego neprimetno kako se ne bi izgubila svetlost. Ukoliko želite da naglasite to razdvajanje onda birajte tamnije pregradne zidove. Pored toga što će jasno razdvojiti prostorije otvaraju mogućnost da se i dovrše. Odlična alternative pregradnim zidovima jesu i staklene pregrade. Njihova funckija je slična, postavljaju se između prostorija ili pak unutar jedne veće prostorije. Ukoliko se odlučite za tu varijantu neka to budu staklne pregrade sa zamućenim stalkom ili staklom sa teksturom. Osim što ćete dobri dve prostorije, prostorije će biti bolje osvetljene. Staklo je čvrsto, providno je i neaktivno je, pa mu je primena višestruka. 


Pregradni zidoviPozovite stručnjake


Pregradne zidove, pak, ne možete da postavite bilo gde. Treba imati u vidu celokupnu konstrukciju stana, nosivost glavnog zida a onda na osnovu toga proceniti gde bi zid mogao da se ugradi. Zato treba angažovati stručnjake, jer ćete na ovaj način izbeći potencijalne troškove, a dobiti pravo i adekvatno rešenje za vaš dom. 


Pregradni zidoviFunkciju pregradnog zida mogu imati i police i šank. Njima možete podeliti dnevnu sobu i trpezariju koje su uglavnom spojene. Plus, dobićete mesto za sladištenje sitnica. 


Pregradno zidovi u spavaćoj sobi


Pregradni zidovi se mogu videti i u spavaćim sobama. To je prostorija u kojoj želimo da se opustimo, gde želimo da imamo kvalitetan san i pravi odmor. Kažu da je to najprivatnija soba u domu. Pregrađivanjem se može ta privatnost i ostvariti. Intimnost se može postići i pregradom od bambusa ili staklenom pregradom. 


Zavese i paravani


S obzirom na to da je osnovna funckija pregrade da poveća funckionalnost prostorije i učini je vizuelnom većom, trebalo bi da se pravi od prirodnih materijala. U funkciji pregrade mogu se naći i zavese ili paravani. Njihova funckija je ista, a mogu se praviti od različitih materijala. Materijale birajte shodno stilu prostorija koje želite da podelite. Treba naći neku ravnotežu i u tome.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: