Luksuzni dnevni boravci

Luksuzni  dnevni boravci
Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena i koja bi trebalo da predstavlja vaš stil jeste dnevni boravak. Soba treba da odiše nekom smirenošću ali toplinom, uređena tako da vam bude udobno. 

Ako pak želite da učinite vaš dnevnim boravak malo luksuznijim i elegantnijim možete učiniti upravo sofisticiranim komadima nameštaja koji će ostaviti fenomenalni utisak na sve vaše posetioce. Vi ćete sa vašim ukućanima uživati u svakom zajedničkom trenutku elite u vašem luksuznom raju. 


Šta je to luksuz?


Pitanje koje se nameće jeste šta je to luksuz, kakav je to luksuzni nameštaj? Često se luksuz interpretira u nekom negativnom stilu, kao nešto što je rezervisano za imućne ljude. To nužno nije tačno i luksuzni dnevni boravci se mogu postići odabirom pravog nameštaja koji su uređeni sa stilom. Stil je taj koji vas razlikuje i čini drugačijim. Nisu sve skupucene stvari luksuzne jer je linija između kiča i ukusa – tanka!


Kristalni lusteri


Birajte pažljivo i odmereno. Luksuzni lusteri su uvek u modi, ali ne prenatrpani i šljašteći. Kristalni lusteri srednje veličine mogu biti pravi detalj za vaš dnevni boravak. Jedinstveni, a elegantni. 

kristalni luster


Bela boja simbol nežnosti


Odlučite se za belu boju. Sa njom nikada ne grešite, a pogoto ne, ukoliko želite da ostvarite upravo luksuzni utisak. Beli zidovi, po neki metalih na ručicama ormara i stolovi sa staklenom površinom. 

luksuz


Kožne garniture i klub stočići


Dnevni boravak ne sme biti skladište stvari. Izbacite stare stolice, drvene police i stolove. Umesto toga ubacite jedan klub stočić, sofu i garnituru. Jednobojne garnitue od kože ili eko- kože danas se mogu naći u različitim dimenzijama i oblicima. Odaberite onu koja će odgovarati vašem prostoru dimenziono ali koja će se uklopiti sa ostakom enterijera. 

luksuzni dnevni boravak


Lampe sa prirodnim svetlom


Još jedan od ukrasnih detalja koji vam može pomoći da učinite vaš dnevni boravak luksuznim jesu lampe. Lampe postaju sve više neizostavni deo svakog doma. Izbor ovog tipa rasvet je veliki, pa tako imate od manjih i većih do podnih i zidnih, visećih ili ugrađenih,  u zavisnosti šta želite da njima postignete.  Lampe koje imaju mehanizam za nameštanje su pravo rešenje jer možete sami podešavati visinu i mesto koje želite da osvetlite. Birajte sijalice sa prirodnom belom bojom, kako bi ste ojačali eleganciju. 

kristalna lampa


Ne zatrpavanjte zidove. Jedna slika na najvećem zidu, eventualno dve manje. Tepih po mogućstvu u nekoj nežnoj nijansi bez dodatnih printova i dezena. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: