Kupatilo sa zelenim detaljima
Uticaj boje na čoveka poznat je odavnina. Svaka boja ima neko posebno značenje. Tako se za plavu boju govori da je boja mira, dok je crvena boja vatre i energije. Bela i crna boja nikada ne izlaze iz mode, uklapaju se uvek i najčešći su izbor prilikom uređivanja doma. 

U poslednjih nekoliko godina, dizajneri sve više koriste zelenu boju koja simboliše mir i obnovu. Smatra se neutralnom bojom koja  može da se uklopi sa gotovo svim bojama spektra. 


S obzirom na lakoću uklapanja sa ostalim nijansma, zelena boja može naći u svakoj prostoriji : od dnevne sobe do kupatila i kuhinje. Te se slobodo može reći da je njena uloga višenamenska. 


Kupatilo za zelenim zidovima


Kada je reč o kupatilu i zelenoj boji, razmislite o zelenim zidovima koji su jedan lep dodatak. Možete okrečiti sve zidove u nekoj od nijasni zelene boje ili pak samo jedan zid. Još jedna mogućnost jeste okrečite samo neke delove u kupatilu oko lavaboa ili tuš kabine. Zelenu boju možete pomešati sa bakarnim i pozlaćenim nijansnama koje će vašem kupatilu doneti šik i otmeni ton. 


Zelene pločice i tapete


Druga opcija jeste da postavite zelene pločice sa detaljima cveća ili lista što će dodatno približiti duh prirode. Treća opcija su zelene tapete koje su sve popularnije u poslednje vreme. 


Kupatila sa zelenim nameštajem


Ideja koja postaje sve popularnija kada je reč o uređivanju kupatila jeste i ubacivanje zelenog nameštaja. To je uglavnom prostor oko lavoboa u kombinaciji za zelenim pločicama. Nijanse birajte tako da budu uklopljene sa ostatkom enterijera i bojama koje već preovlađuju u njemu. 


Ukoliko imate prostora ubacite i neki mermerni pult sa zelenim ili bakarnim detaljima ili pak neku stolicu ili omanji krevet u smaragdnoj boji presvučenim štofom prijatnim na dodir. To će vašem kupatilu pružiti eleganciju i luksuz. 


Zelena kada ili lavabo – u trednu i šik


Ako ste avanturističkog duha i volite smele ideje, razmislite o lavabou ili tuš kabini u zelenoj boji. Vaše kupatilo će definitivno biti jedinstveno i drugačije, a opet prirodno. Kada ili tuš kabina može biti u nijansama samragdne boje, dok za lavabo možete odabrati klasičnu zelenu boju. 


Kupatila su prostorije u kojima tražimo mir. Zato je zelena boja jedno od boljih rešenja jer je to boja prirode, boja koja unosi mir. Odaberite one detalje koji će učiniti vaš prostor prirodnim a ujedno u trendu. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: