Čarobni momenat na zidu

carobni momenat na zidu
Dnevna soba predstavlja srž svakog doma i većina nezaboravnih porodičnih momenata se događa baš u njoj. Ona bi trebalo da bude uređena tako da prija i najstarijem i najmlađem članu. Ipak, nekada uviđamo da je potrebno menjati čak i ono što je funkcionisalo radi lepšeg i novijeg izgleda.


Tapete


Do skoro je važilo nepisano pravilo da su tapete izašle iz mode. Međutim, sve više domaćinstava se odlučuje da svoj dnevni boravak osveži tapetama jedinstvenih šara. Nekada su se tapete lepile po svim zidovima prostorije, ali sada je sve češći slučaj da se samo određeni zid istakne upadljivim tapetama. To je u glavnom zid gde se, na primer, nalazi televizor ili trosed.  Možete čak dva manja zida, koja su naspramna, da prelepite istim tapetama i da na taj način dnevnoj sobi date određenu notu.

tapete


Poželjno je da tapete birate na osnovu nameštaja. Ukoliko je nameštaj neutralnih boja, dajte sebi slobodu da uzmete tapetu sa jarkim bojama ili upečatljivijim šarama. Ukoliko dezeni nameštaja dovoljno definišu samu dnevnu sobu, trebalo bi da uzmete tapete svedenijih boja ili šara.

Još jedan način da obnovite izgled dnevne sobe jeste stavljanje kamena ili imitacije kamena od stiropora na zid. 


Slika na zidu 


Slika je odličan način da ulepšate pust zid dnevne sobe. Zbog različitih dimenzija, boja, stila i rama svaka slika stvara drugačiji utisak. Uvek možete da se odlučite i za fotografiju vaše porodice, ljubimca ili nekog pejzaža.   

zidne slike


Zavesa


Još jedan način da oživite vašu staru dnevnu sobu jeste da stavite novu zavesu. Mi vam preporučujemo da uzmete zavesu nežnijih boja, kao što su bež, bebi roze, boja kajsije ili svetlo plava, sve u zavisnosti koja vam boja više ide uz ostatak enterijera. Čak i kada je reč o promeni samo nijanse, sigurno ćete dobiti željeni efekat. Takođe, zavesa sa specifičnim simbolima ili šarama sigurno ne bi ostala nezapažena. Isto tako možete uzeti zavesu drugačijeg materijala od one koju ste do sada imali. Možda će taj materijal više ili manje propuštati svetlost u vaš boravak i na taj način uticati na promenu izgleda prostorije.

neobicne zavese


Specifični detalji


Sigurno ste čuli izreku da je nekada manje u stvari više. U nekim slučajevima elegantna zidna lampa, polica nesvakidašnjeg oblika, ogledalo, kao i stiker koji se nalazi u uglu zida, šire svoj uticaj duž čitavog zida, koliko god da je on prostran. 

ogledalo na zidu


Boja za zidove 


Nepogrešiv način da unesete svežinu u svoj dnevni boravak jeste krečenje. Slična je priča kao sa tapetama, jer odabir nove boje zavisi od samog namestaša. Krečenje samo jednog zida zasigurno će promeniti izgled čitave sobe. Danas postoji mnogo ražličitih tehnika krečenja i svaka daje unikatni rezultat. Krečenje pomoću sunđera, konopca oko valjka, dodavanje šljokica u boju su samo od nekih noviteta. Ideje za uređenje dnevne sobe su brojnije nego ikada.

boje za zidove


Za koji god princip da se odlučite sigurni smo da ćete dobiti željeni izgled. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: