Prelepe letnje kuhinje

Prelepe letnje kuhinje
Kuhinja – srce doma, mesto gde se cela porodica okupi i uglavnom započne svoj dan. Pored tradicionalnih kuhinja, unutrašnjih kuhinja, svoje mesto i važnu ulogu u domu imaju i letnje kuhinje, posebno u letnjim mesecima, jer olakšavaju svakodnevno kuvanje na velikim temperaturama. Pripremanje ukusne hrane zajedno sa prijateljima biće daleko zanimljivije napolju nego unutra. Pri tom svež vazduh će vam pomoći da oterate neželjne mirise koje svaki put želite da oterate, a ne uspevate respiratorom. Tokom toplih dana letnje kuhinje su savršeno mesto za kuvanje. Ako imate naviku da pravite nove specijalitete ili običan roštilj sa prijateljima, sve će vam biti pri ruci. 

letnja kuhinja


Jači materijali za letnje kuhinje


Letnje kuhinje uglavnom se prave u sklopu dvorišta. Najčešće se za lokaciju letnje kuhinje koriste popločane dvorišne površine. Letnje kuhinje moraju se praviti od jačih materijala kako bi izdržale razne vremenske uslove te se preporučuju nerđajući čelik, kamen, pločice ili škriljac. Prilikom njenog uređenja vodite se idejom kao da je u pitanju unutrašnja kuhinja. Vodite računa o prostoru gde će se odlagati stvari, gde će biti postavljeni drugi prateći elementi svake kuhinje i slično. 


Napravite dovoljno prostora


Ukoliko nemate dovoljno prostora za odlaganje svakodnevnih sitnica, rad u spoljnoj letnjoj kuhinji može biti otežan. Zato se postarajte da imate male kredence ili ormariće, radnu površinu gde možete raditi, ali i adekvatan alat. 

Prelepe letnje kuhinje


Ulepštajte je biljkama i adekvatnom rasvetom


Možete je oplemeniti tako što ćete zasaditi omiljene biljke koje koristite poput paradajza, paprike koje će vam uvek biti na dohvat ruke. Ne zaboravite na osvetljenje. Iako je u pitanju letnja kuhinja ima prirodno osvetljenje, valja imati i neki dodatk poput mini lampica ili plafonjerki. 

Prelepe letnje kuhinje


Ogradite je za zimu


Ako se zove letnja kuhinja ne znači da se striktno koristi tokom letnjih dana. Naprotiv, ukoliko je ogradite na pravi način dobićete kuhinju koju možete koristi i tokom hladnih dana, ako ništa drugo kao i ostavu, gde ćete odlagati zimnicu. Najbolji način da je ogradite jeste ukoliko je ogradite staklom. 

Letnje kuhinje


Zaboravite na neprijatne mirise po kući, napravite svoju letnju kuhinju i uživajte u kulinarstvu, sa svojim najbližim i najdražim ljudima.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: