Mala sauna u kupatilu

Mala sauna u kupatilu
Kupatilo bi trebalo da bude prostorija u domu u kojoj ćete se opustiti posle napornog dana. Mesto koje će biti vaša oaza mira. Kako se menjaju vremena tako se menjaju načini da se to postigne. Jedan od savremenijih načina da se to ostvari jeste ugradnjom saune. 

kupatilo


Saune pomažu da se opustite, oporavite i popravite zdravstveno stanje, što je, priznaćete važno. Pored toga, saune jesu estetski detalj koji će vaše kupatilo učiniti savremenim i luksuznim..


Zašto su saune zdrave?


Da li ste znali da uz pomoć saune možete popraviti izgled svoje kože i izgubiti višak kilograma? Naime, terapija u sauni topi kilograme. Istraživanja su pokazala da sesija u trajanju od 20 minuta doprinosi gubljenju 500 kalorija. Drugo, sauna deluje antitoksično, što je takođe važno. 

sauna u kupatilu

Što se tiče kože, uz pomoć samo nekoliko tretmana vaša koža će zaista povratiti mladoliki izgled i ukloniće se mrtve ćelije koje su već bile u porama. 


Šta je sve potrebno za ugradnju saune?


Postoji nekoliko načina kojim možete ugraditi saunu u svoje kupatilo. Prvi uslov za to jeste da imate koliko toliko prostorno kupatilo da bi sauna mogla da se ugradi. Drugi uslov jeste da imate priključak za vodu i električnu energiju. Važno je postaviti izolaciju i vodootporan mateijal na pod i deo zida. Potom, da biste ugradili saunu morate imati adekvatan alat, da umete da ga koristite kao i da poznajete obradu drveta. Drvo kojim se saune oblažu jeste skandinavska smreka. Kada je reč o snazi, za jednu standardnu saunu potrebna je snaga od šest kilovata. 

kupatilo


Finska, rimska, skandinavska


Postoji nekoliko različitih sauna. Ona koja se najlakše ugrađuje jeste finska, ali postoje i skandinavska, rimska…Saune su uglavnom smeštene u uglu, fasada je drvena, dok unutrašnjost može i ne mora. Doživaljaj možete upotpuniti mirišljavom soli, mirišljavim svećama ili štapićima. 

sauna u kupatilu


Saune se sada mogu naći i u vašem domu, u samo nekoliko koraka. Alat, prostrano kupatilo, i opuštanje može da počne!


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: