Najlepše lampe za dnevni boravak

Najlepše lampe za dnevni boravak
Sastavni deo svakog enterijera je rasveta, te je potrebno da bude usaglašena sa ostatkom enterijera.  Izbor rasvete je veliki: od plafonjerki, zidnih i podnih lapmi do zanimljivih lampiona. Za koji model ćete se odlučiti opet zavisi od toga šta želite da postignete, da li želite da osvetlite celu prostoriju ili samo određene detalje. 


Lusteri


Kada je reč o dnevnom boravku uglavnom se biraju impozantni lusteri, kojim se osvetljava cela prostorija. Lusteri su oduvek imali svoje mesto u dnevnim sobama, još iz perioda renesanse, s tim što su se menjali oblici i materijali od kojih su se pravili. O lampama smo već nešto pisali, te o tome možete pričati ovde.


Lampe


Drugo idelano rešenje kod ravete za denvni boravak jesu lampe. Lampe su jako funkcionalne i ono što je njihova prednost jeste da im možete menjati lokaciju, pa ako vam dosade lako ih se možete osloboditi. 


Podne lampe


Uz pomoć lampe možete naglasiti određeni deo u prostoriji, bilo da je reč o komodi, slici, tepihu, sofi ili prosto kutku sa knjigama.  Lampe mogu biti podne ili zidne. Podne lampe su idelano rešenje ukoliko ste odlučili da imate dnevni boravak modernog izgleda. Njihovo mesto može biti pored stolice za sedanje, omiljene fotelje. Praktične su jer imaju zglobne metalne drške koje vi sami podešavate i prilagođavate svojim potrebama. Mogu se naći u različitim bojama ali se najviše koristi bela boja, često pružaju umereno svetlo tako što je okrenuta na dole, mada se mogu kombinovati sa više lampi pri čemu se povećava prostor koji se osvetljava. 


Zidne lampe


Drugi tip lampe jesu zidne koje su praktične i funkcionalne. Idelan su i detalj jer danas postoji toliko različitih oblika, boja i dezena da će vaš dnevni boravak biti originalan i jedinstven. Zidne lampe su spoj korisnog i lepog. 


Rasveta upoptunjuje dnevni boravak


Kako je dnevni boravak mesto u kome provodimo najviše vremena, bitno je da imate dobro i kvalitetno osvetljeni prostor. Kada je kvalitetno rešena rasveta onda se oseća neka pozitivna energija, vedrina. Kada je u dnevnom boravku svetlo nedovoljno jako, sve je tmurno pa čak i ukućani. Tako da se ovom delu uređivanja kuće treba posvetiti vreme i pažnju. Rasvetom možemo da naglasimo pojedine delove prostorije ili stvari, stvorimo prijatnu atmosferu i što je svakako najbitnije da jasno vidimo. Često je baš dnevni boravak, ukoliko nemamo radnu sobi, a i čak onda kada je imamo mesto gde ćemo uz kafu završiti posao koji smo doneli iz kancelarije. Takođe često volimo da čitamo knjigu baš u dnevnom boravku, igramo društvene igre sa mališanima itd. Sve su ovo razlozi u kojima nam je neophodna dobra osvetljenost dnevnog boravka, kako bi sačuvali svoj vid. Lampe su jedan od načina da to ostvarite. PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: