Sofisticirani lusteri u dnevnom boravku

Sofisticirani lusteri u dnevnom boravku
Kada kažemo da je nešto sofisticirano prva asocijacija koja nam se javlja jeste da je to nešto kvalitetno, vredno, skupoceno.  Nekada se to isključivo vezivalo za elitu, viši sloj društva koji je mogao sebi da priušti skupocenu garderobu, putovanja i nameštaj. Vremenom je značenje ovog izraza omekšalo odnosno ne vezuje se isključivo za bogataše. 


Kada je reč o nameštaju i generalno uređenju doma, sofisticiranost se uvek vezivala za lustere.  Oni su se uvek opisivali ovim epitetom. To se nekako kroz vekove i zadržalo. Ima nešto u lusterima, u toj njihovoj gracioznosti.  


Lusteri su oduvek bili sastavni deo dnevnih boravaka. To su nekada bili saloni, gde su se primeli gosti, danas su to dnevne sobe , ušuškane i tople. Uloga lustera, nekako se održala. 


Glomazni, stakleni, impozantni


Veliki, glomazni, stakleni, tačno na sredini sobe i ne mogu proći neopaženo, zar ne? Pored uloge rasvete imaju tu estetsku stranu kojom plene i upotpunjuju dnevne boravke. Nekada su to bili lusteri iz nekoliko spratova povezani tananim lancima, gde je svaki nivo sijao drugačiji, čineći sobe još privlačnijim i elegantnijim. Možda više nisu iz nekoliko nivoa, ali su svakako ostali sofisticirani i luksuzni. Oni su sami po sebi skupoceni. 


Pored dnevne sobe, mogu se naći u predvorju, uglavnom je to u kućama, ređe stanovima. Svoje mesto imaju i u trpezarijama ukoliko je ta prostorija dovoljno prostrana i velika. 


Veliki izbor lustera za dnevni boravak


Izbor lustera je raznovrstan. Od onih koji su jednostavnijeg oblika do lustera u obliku cveća, srca i neobičnih oblika.  Da bi luster bio sofisticiran ne znači da mora biti od stakla, štaviše može biti napravljen od keramike ili nekog sličnog materijala a da opet ima tu neku notu. 


Budite umereni, ne mešajte stilove


Veličinu lustera birajte shodno dimenzijama vašeg boravka i stila koji u njemu dominira. Gledajte da ne odudara mnogo. Iako se savetuje mešanje stilova, ne ide da vam luster  od stakla bude u sobi retro stila i obrnuto.  Budite umereni i ne preterujte.  I manji  lusteri imaju svoju draž i često lepše deluju i izgledaju u poređenju sa velikim. 


Ukoliko se dvoumite, uvek je dobro zatražiti savet prijatelja ili dizajnera. Bolje pitati nego pogrešiti, zar ne? Raspitajte se, pogledajte ponudu i odlučite se za onaj koji će uneti vaš dnevni boravak tu notu sofisticiranosti i elegancije. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: