Kožni namšetaj u dnevnom boravku

Kozni namestaj za dnevni boraval
Koža različitih životinja koristi se odavnina: od pokrivanja podnih površina, do proizvodnje obuće ili odeće. Kako su ljudi u početku bili nomadi bila je potrebna jača garderoba i obuća koja će istrpeti sva ta pešačenja. Rešenje su nalazili upravo u pravljenju kožnih sandala. Olakšavajuća stvar bila je što su se pre svega bavili lovom.

kozni namestaj


Široka primena kože


Vremenom se primena kože povećala, danas ima istaknutu ulogu u industriji nameštaja. Pre same upotrebe sirove kože potrebno je da se preradi procesom štavljenja. Popularnost kože proizilazi iz njenih karakteristika gde se pre svega misli na izdržljivost i trajnost. Dodatno, koža je materijal koja simbol luksuza i stila, te se odabirom komada nameštaja od kože upotpunjuje enterijer prostorije. 

kozna fotelja


Kožni nameštaj – simbol elegantnih dnevnih boravaka


Kožnim nameštajem najčešće se oprema dnevni boravak. Među komadima nameštaja pravljenim od kože posebno se izdvajaju garniture. S obzirom na to da je u pitanju nameštaj koji se ne menja učestalo, potrebno je da presvlaka bude istrajna i čvrsta kako bi se životni vek komada bio što duži.

kozna ugaona garnitura


Kožni nameštaj – autentičan i lak za održavanje


Nameštaj pravljen od kože je autentičan, drugačiji i svakako jedinstven. Lako se održava, otporan je i neka sitna oštećenja se mogu lako ukloniti. Koža koja se koristi za tapaciranje nameštaja uglavnom je ona sa koje su uklonjeni krzo i dlake.  S obzirom na to da postoji više različitih vrsta kože tako se i cena razlikuje.

kozni namestaj u dnevnom boravku


Nega na prvom mestu


Pre nego što se odlučite za kožni nameštaj za dnevnu sobu valjalo bi da imate na umu nekoliko sitnica. Koža je materijal koji reaguje na promene temperature, te je zimi često hladna na dodir, a leti lepljiva. Slično drvetu i koža je podložna uticaju svetlosti, te će izbledeti posle duge izloženosti suncu. Da biste sačuvali kožu, neophodno je voditi računa o higijeni i održavaju. Postoji nekoliko sredstava koji su predviđeni isključivo za čišćenje i negu kože. 

održavanje kože


Kožni nameštaj – za dnevne sobe sa pečatom elegancije. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: