Topli tepisi u dečijoj sobi

Topli tepisi u dečijoj sobi
Mnogi ljudi su odrastali tako što su još kao bebe slobodno puzali po podu, jer se smatralo da se takvim susretima dece sa bakterijama postiže jačanje imunog sistema. Međutim, okolnosti su se znatno promenile. Skoro da ne postoji porodica sa bebom koja nema bezbednu podlogu za igranje, koju će raširiti po podu, ili tepih.

tepih u sobi


Odabir tepiha


Koji tepih ćete izabrati za dečiju sobu zavisi od onoga šta sa njim želite da postignete. Na vašu odluku može da utiče vaše planirano vreme kupovine sledećeg tepiha. Ukoliko želite da određeni tepih bude deo sobe više godina, trebalo bi da izaberete onaj sa određenim dezenom koji je prilgođen za uzrast u kom je sada vaš mališan i onaj period koji mu sleduje. Vaše dete sigurno neće imati isto interesovanje sa 5 i 15 godina.

tepih za deciju sobu


Takođe, trebalo bi da obratite pažnju na izdržljivost samog tepiha i lakoću održavanja. Ako imate previše obaveza na poslu ili u kući, sigurno ne želite da svoje vreme dodatno trošite na svakodnevno temeljno pranje tepiha. Fleke od flomastera, hrane ili blata su samo od nekih koje vaše dete svakodnevno može da napravi na tepihu. Iz tog razloga je poželjno da nabavite tepih koji je od materijala koji se lako održavaju, kao što su juta, vuna ili sintetički materijali.

održavanje tepiha


Vuneni tepisi


Vuneni tepisi odišu kvalitetom, toplinom i mekoćom. Vuna je prirodan materijal lak za farbanje i iz tog razloga imate ogroman izbor kombinovanja dezena tepiha sa ostatkom dečije sobe. Vuneni tepih je udoban izbor za podove koji pruža zvučnu i toplotnu izolaciju. Pojedini od vas možda preferiraju da pruže ćebe na pod, kako bi dete imalo mekanu i toplu površinu mimo kreveta. Sa vunenim tepihom se postiže isti efekat. 

tepih u decijoj sobi


Tepih sa resama


Još jedan tip tepiha koji će se fantastično uklapati u vaše ideje za dekorociju dečije sobe jeste tepih sa resama, tj. čupavi tepih. Ovi tepisi se prave i od prirodnog i od sintetičkog materijala. Rese su zanimljive deci u različitim uzrastima i ukoliko nabavite jedan ovakav tepih jarke boje videćete da vaš mališan provodi više vremena na novom tepihu nego što bi inače. Takođe, radi se o čvrstoj, neklizajućoj podlozi zbog koje se svakim korakom ujedno oseća i udobnost.

cupavi tepih


Kupovinom pravog tepiha videćete da vaše dete sve više voli svoju sobu.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: