Razigrani valjci za krečenje

Razigrani valjci za krečenje
Uređenje stana nije samo zahtevan posao, već i udar na novčanik. U početku mislite da nema mnogo, ali kako vreme prolazi, troškovi rastu pa se često pitate da li vam je sve to zaista bilo potrebno ili ste mogli to izbeći. 


Krečenjem osvežite prostor


Stručnjaci savetuju da bi jednom godišnje trebalo da krečimo svoj dom. Ne samo da ga činimo lepšim, menjajući mu boju zidova, već osvežavamo prostor. Ljudi se na ovaj korak odlučuju tokom letnjih meseci zbog toplog vremena. Krečenje je zapravo lako, ono što dolazi posle spada u teže zadatke. Treba očistiti, pometi, oprati, vratiti nameštaj na staro mesto ili pak napraviti neku reorganizaciju. Krečenje možete poveriti profesionalcima koji će vam ostaviti netaknutu kuću, a možete se igrati te biti sam svoj majstor. 

valjci za krečenje


Sam svoj moler


Čak se i savetuje da se ponekad otisnemo i pustimo mašti na volji. Koliko je lako, krečenje je i zahtevno. Potrebna je preciznost i smirena ruka. Alati su tu da pomognu. Najvažniji alat jeste valjak za krečenje. Kao što je novinaru pisaća mašina ili diktafon neophodan za rad, tako je molerima valjak. 

krecenje


Valjak za krečenje


Instrument bez kog ne može da se kreči je valjak. To su zapravo čupave četke koje imaju dobru moć upijanja i koje se okreću oko čvrste poluge. Mogu imati dodatk koji se ubacuje kada se kreče tavanice, a koji se posle može skinuti kada se kreče dostupne površine. Taj pokretni čupavi deo pravljen je od posebnih vlakana predviđenih za upijanje boja za krečenje. 

valjak za krecenje

Što se tiče održavanja nije u pitanju nikakva viša matematika. Dovoljno je da se lepo opere kako ne bi ostala neka boja. Kada se to osuši, valjak je spreman za novu upotrebu. 

valjci za krečenje


Biti svoj majstor nije loša ideja, ali se ipak preporučuje da velike površine ipak ostavite profesionalcima, inače će troškovi biti još veći, a to je svakako nešto što ne biste voleli da se desi. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: