Dekoracija tuš kabine

Dekoracija tuš kabine

Ukoliko imate tuš kabinu, a želite da joj promenite izgled i unesete malo kreativnosti i originalnosti, donosimo vam nekoliko kreativnih ideja koje vam mogu pomoći u tome.


Zamenite horizontalne vertikalnim


Ako već imate horizontalne bordure, zamenite ih vertikalnim, jer će on naglasiti visinu vaše tuš kabine. Među popularnijim šarama ubraja se takozvana “ševron” šara koja se formira oblik strelice.  Pločice su neutralne pa ćete zadržati miran, a zanimljiv izgled.


Kombinujte horizontalne i vertikalne


Da postignete slojeviti izgled onda je najbolje kombinovati horizontalne i vertikalne linije.   Jedan od načina da to postignete jeste da metalnom trakom uokvirite vertikalnu prugu.  Korišćenjem pločica za pod za potrebe dekoracije zida iza tuš kabine postižemo raznovrsnost, harmoniju i sofisticiran stil.    


Tus kabina


Fugne


Fugne su odličan izbor ako želite da istaknete malo neobičniji izgled pločica a da pritom unesete malo prirodnog duha u vaše kupatilo.


Fugne


Tanke linije za upečatljiv izgled


Eksluzivan i upečatljiv izgled možete postići ređanjem tankih linija u koncentričnom obrascu. Za ostvarivanje ovog izgleda nisu potrebne skupe pločice i sa jeftinijim varijantima možete to postići. Sve što vam je potrebno jeste dobar plan.


Jedan zid uvek u drugačijem dezenu


Često se prilikom uređenja kupatila koriste pločice istog dezena. Ovim se dobija impresivan izgled. Još impresivniji izgled dobićete razbijanjem tog izgleda tako što ćete samo male površine obložiti drugom vrstom pločica kao što je recimo pod ili zid tuš kabine.


kupatilo


Heksagon pločice


Da li ste čuli za heksagon pločice? Neobičnog su oblika što ih samim tim čini idealnim za postizanje originalnog i jedinstvenog izgleda kupatila. Dovoljno je da njima obložite jedan zid i efekat neće izostati.
Šareni tuš

Kupatilo je uglavnom uređeneo crno-belom kombinacijom. Ponekad treba uneti malo više jarkih boja. Na tržištu se može naći veliki izbor pločica smelih boja kojim ćete učiniti vaše kupatilo drugačijim.  

           

Tuš kabina gde se sedi


Jedan od noviteta jeste i tuš kabina sa ugradnim prostorom predviđenim za sedenje.  Ne morate ugrađivati ništa ukoliko niste u mogućnosti. Možete jednostavno dodati neku klupu za sedenje i već ćete postići originalnost.


LED rasveta u tuš kabini


Često se zanemaruje rasveta kada se uređuje tuš kabina, iako osvetljenje ovde ima jako važnu ulogu. Među savremenim i modernim novitetima nalazi se LED rasveta, a ono što jeste novo jeste glava tuša koja ima ugrađenu LED svetla. Pomenimo i alternative materijale koje ne treba u potpunosti zanemariti. Tako za pod možete koristiti tikovinu, a za zid aluminijum.


tus kabina


Kada uređujete tuš kabinu vodite se mišlju da je treba urediti tako da kreira vašu oazu iz snova. O samom utređenju kupatila pisali poseban tekst, koji možete pogledati ovde.

No, kada uređujete tuš kabinu uredite je na način koji odgovara vašem stilu i koji će učiniti kupatilo pravom prostorijom za uživanje i spokoj.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: