Komarnici - pravi izbor za vaš dom

Moderna tehnologija, sve veći izbor i širok asortiman ponude na tržištu doveo je do toga da se danas može pronaći sve, od igle do lokomotive što bi se reklo. Mnogi proizvođači danas u trci sa konkurencijom teže da svoje proizvode usavrše do te mere da se ispuni svaka želja kupca. Danas u ponudi ima raznih vrsta komarnika, a samo neki od njih mogu biti fiksni, rolo, komarnici koji imaju šarke ili komarnici tzv. harmonika ili tip vrata.
 
Fiksni komarnici se  skidaju po potrebi i nameštaju, a preporučuju se za prozore koji su uglavnom otvoreni. Tako su, recimo, fiksni komornici idealni za prozore na kupatilima, kuhinjama, kao i za hodnike.
 
Ukoliko niste ljubitelji mreža za prozore, u letnjim mesecima možete koristiti rolo komarnike, a već sa hladnijim vremenom ih možete skloniti sa prozora. Ovi komarnici su u širokoj upotrebi I moguće ih je namontirati na bilo koji prozor.
 
Dok se razmišljate da li ćete da izaberete fiksni ili sa šarkama, prednost komarnika sa šarkama je što mogu da se naprave u velikim dimenzijama i prilagodljivi su sezoni. Kada prođe sezona dosadnih insekata, možete ih skinuti, a upravo ovi komarnici su idealno rešenje za vaš dom.
Na tržištu se mogu pronaći i komarnici isključivo za vrata koji su čvršći u odnosu na druge komarnike. Oni su idealni za vaša balkonska vrata, a takođe poseduju mehanizam koji ima oprugu kako bi sekomarnici sami zatvarali.
 
Harmonika komarnici imaju mehanizam koji se otvara i zatvara kako i sam naziv kaže, kao harmonika. Mehanizam se pokreće ručno, a njegova prednost je u tome što vi sami određujete koliko ćete ga otvoriti.
 
Od želje kupca zavisi i izbor komarnika. Savetuje da se najpre odredi prozor na kojem će komarnik stajati, pa tek onda koji ćete komarnik kupiti. Bez obzira koji kupite, komarnik će vam sigurno pomoći da se efikasno odbranite od najezde insekata u letnjem periodu.
 
Ako niste znali?

 
Malo ko zna da postoji preko 3000 vrsta komaraca. Prema saznanjima naučnika,  oko 80 vrsta ovih insekata napada ljudsku vrstu, dok neki komarci ujedaju druge insekte ove vrste. Verovatno ste se toliko puta zapitali zašto ostaje otok nakon ujeda komarca i zašto ti crveni pečati toliko svrbe.
 
Da li ste znali koliko su teški ovi mali insekti? Njihova težina je manja od težine kapi kiše, ali ih to ne sprečava da žrtvu pronađu i po kišnom vremenu. Da bi jedinka potpuno bila sposobna potrebno je da prođe samo nekoliko dana. Kada komarci uzmu dovoljno ljudske krvi, koja im ne služi da bi se hranili već da bi položili jaja, oni kreću u potragu za novom potencijalnom žrtvom. A kako naše telo reaguje na ove ujede?
 
Nakon što nas komarac ujede, naše telo stvara odbrambeni mehanizam ili tzv. antitela, a ujedi ovih insekata mogu kod ljudi da izazovu razne vrste alergija ili nekih drugih reakcija koje mogu da budu imunološke prirode. Jedno je sigurno, što su nam govorili naši stari, to potvrđuju i naučnici, sve što se ujed vise iritira češanjem, on će sve više boleti i svrbeti.


Komarnici - pravi izbor za vaš dom 1


Komarnici - pravi izbor za vaš dom 2


Komarnici - pravi izbor za vaš dom 3


Komarnici - pravi izbor za vaš dom 4


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: